Boktips för barn – läs om Mira 8 år och hennes hund

Boktips för barn – läs om Mira 8 år och hennes hund

Med boken Skjulet i skogen är Lina Jakobsson och Sara Nilsson tillbaka med en uppföljare till Mira och Herr G. Det är en vardagsnära bok som på ett lättsamt och enkelt sätt tar upp rädsla och hur rädslan kan visa sig på olika sätt. Boken har ett tilltalande, enkelt sätt som behandlar svåra frågor på ett sätt som barn kan ta till sig.

I boken får läsaren följa Mira, 8år, och hennes hund Herr G. Läsaren får följa dem i deras vardag med tankar och funderingar som barn klurar på i den åldern. Kärleken till djur i allmänhet och Herr G i synnerhet är närvarande genom hela boken.

Om olika typer av rädslor

”Skjulet i skogen är en mysig vardagsskildring där läsaren bjuds in till spänning och starka känslor tillsammans med Mira och hennes hundvalp Herr G. Rädslor är centrala och alla är vi väl rädda för något.” – Lina

Lina Jakobsson är född i Uppsala men har växt upp i Hälsingland. Där bodde hon nära havet utanför Söderhamn. Sedan många år tillbaka bor Lina nu i Norrtälje tillsammans med sin man och deras nästan vuxna barn samt hund. Lina är utbildad förskollärare och arbetar som pedagogisk utvecklare i ett av Norrtäljes förskoleområden.

Sara Nilsson är illustratör och bildlärare från Piteå där hon bor med sambo och två barn. Sara tycker om att arbeta med ungdomar i hopp om att kunna inspirera och motivera. Dessutom älskar hon att själv få vara kreativ och skapa, på många olika sätt, det gör vardagen så mycket roligare.

Boken ges ut av Idus förlag.

Författare: Lina Jakobsson
Illustratör: Sara Nilsson
ISBN: 9789176345757
Bandtyp: Hårda pärmar med 80 sidor
Provläsning: Skjulet i skogen
Passar åldern: 6–9 år

Källa: Idus Förlag.


Aktuellt