Lär din hund balanstrick med boll

Lär din hund balanstrick med boll

Att kunna sitta stilla med ett föremål på nosen eller huvudet är inte helt enkelt. Det här balanstricket är både roligt och bra träning för hundens balanssinne.

1. Ladda upp med hundens favoritbelöning och till exempel en liten jongleringsboll för att klara av balanstricket (den är lättare att balansera än en vanlig, helt rund boll).

2. Det första steget är att lära hunden hålla huvudet uppe och sitta stilla. Sätt dig mitt emot hunden och håll en hand under dess haka. Beröm. Gör det här flera gånger och lägg på ett kommando, till exempel Stilla. När hunden lyckas, säg Varsågod och belöna.

3. Fortsätt hålla handen under hundens haka och försök lägga bollen på nosryggen/huvudet. Många hundar vill gärna sänka huvudet så att bollen trillar ner, så det här kan ta en stund. Prova igen och igen. Slutkommando, godis och beröm när du lyckas lägga dit bollen.

4. Försvåra gradvis genom att kräva att bollen ligger kvar allt längre innan hunden blir belönad.

5. Till sist, ta bort handen under hakan. Om hunden vill sänka huvudet, håll en godisbit ovanför nosen. När det här fungerar kan du börja avlägsna dig någon meter från hunden innan den får beröm, slutkommando och godis.

Aktuellt