Bakat med kärlek

Bakat med kärlek

Handknådade och fyllda med kärlek, det kan man verkligen säga om de här riktigt knapriga hundbenen som du kan ta fram när du vill bjuda din bästa vän på en lång tuggstund.

Du behöver:

5 dl lantbrödsmjöl

1/3 dl rapsolja

1 dl mald eller finhackad kycklinglever

1–2 dl vatten

Så här gör du:

1. Blanda mjöl, rapsolja och kyckling-lever i en skål, tillsätt lite vatten i taget tills du får en lagom fast deg som släpper bunken.

2. Knåda degen slät på mjölat bakbord. Rulla degen till en tjock rulle och skär cirka 8 cm långa bitar. Forma bitarna till hundben om du tycker att det är kul. Men det funkar så klart lika bra att bara grädda bitarna.

3.  Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem i ugnen i cirka 40 minuter på 175 grader. Benen ska få fin färg och kännas hårda. Låt dem sedan stå och torka ett dygn i rumstemperatur. Förvara dem i papperspåse.