Avslut och nystart

2019 blev Mårrans sista år. Foto Åsa Jakobsson

Åsas blogg

Avslut och nystart

Så här års brukar jag se tillbaka på året som varit och minnas, och se framåt på året som kommer och önska.

2019 har varit ett händelserikt år med ny hundbusiness, ny kollega, ny bok ute, och ny studio. Första året som jag flugit helt på egna vingar utan anställning och fast lön. Att driva företag på heltid passar mig perfekt! Jag tycker att det är genuint roligt att omsätta idéer i realiteten, lära mig om nya saker som marknadsföring, branding och copywriting, och ha någon att bolla alltihop med som är lika gift med jobbet som jag är… Jag har aldrig haft så roligt på jobbet som jag har nu.

Nosework med Valle

Jag har upptäckt nosework ihop med Valle och vi har med stor och ömsesidig glädje tävlat flera gånger. Midori har pysslat med Midori-grejer, alltså allt utom att vara stilla för länge. Kelparna trivs i vårt nya hem, känner sig hemma i skogen runt oss, och kan numera gå lösa utan problem (under rätt tid på året så klart). Till framför allt Valles stora glädje installerade vi en hundlucka i våras, han njuter verkligen av att kunna vara ute i trädgården när han vill.

Mårrans sista år

2019 blev Mårrans sista år. För en månad sedan gick jag från att vara en person med tre hundar, till att vara en person med två hundar. Det var väntat, det gick fort och smärtfritt, men det gör ändå ont. Den smärtan är helt okej. Tiden vi fick ihop är värd mitt hål i hjärtat tusen gånger om. Det får lov att vara mer bittert än ljuvt ett tag framåt. Jag vet att det läker. Jag blir aldrig likadan som innan jag gick sönder, men ni vet – det är i sprickorna som ljuset skiner igenom. Så istället för att bara minnas 2019 så minns jag sexton år tillbaka, centrerade runt en enda individ. Från ögonblicket jag fick en åksjuk, nerspydd, dreglande valp med en soggig röd rosett om halsen i famnen, till ögonblicket hon somnade för sista gången i samma famn.

Händelserikt kommande hundår

2020 blir, tror jag, ett år där jag landar lite. Hundskolan Hund Helt Enkelt som jag driver ihop med min kollega har börjat hitta sin form och sin kundkrets och KelpiePhoto som är fotodelen i mitt företag får kontinuerligt roliga uppdrag. Däremellan har jag planer för ett gäng e-böcker, en ny instruktörstitel, ett par nya samarbeten som ligger i startgroparna, fler tävlingar i nosework och rallylydnad, och att få fortsätta utvecklas och hjälpa till att utveckla andra och få göra en – liten men dock – skillnad i hundSverige.

Jag önskar att ditt 2020 blir fullt av viftande svansar och glada öron, rolig träning och intressanta insikter, och att du hittar en harmoni mellan aktivitet och avkoppling som passar dig och din fyrbening. Gör mer av sådant du gillar och se över dina ”måsten” – kanske kan du stryka ett par? Och njut av samvaron med din Pälskling, oavsett vad ni hittar på. Tiden vi får tillsammans med våra älskade hundar känns alltid för kort, ta vara på den.

Gott Nytt År!

/Åsa Jakobsson

Åsa Jakobsson driver Hund Helt Enkelt ihop med Ulrika Högbom, där hon håller kurser både live och online. Hon är fotograf med varierande uppdrag och genom KelpiePhoto. Hon är dessutom författare – har skrivit fyra hundböcker varav Klick – hundfotografering med glädje och Vardagsträning med klicker på Klickerförlaget. Åsa tränar sina hundar Midiori och Valle i allt som är roligt, och tävlar i tävlingslydnad och rallylydnad.

ANNONS

Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Veterinären svarar

Hund hos veterinär

Distriktsveterinärerna: Hjälp finns om hunden blir akut sjuk

Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Blodgivare

Hundar som räddar (varandras) liv

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Tik med valpar

Uppfödare! Har du bästa bilden?