Kvinna springer och har kul med hund i snöig park

Är du – eller har du – den perfekta hundvakten?

Som hundägare är det toppen med pålitliga hundvänner som kan hjälpa till att passa eller rasta när det kör ihop sig. Kanske är du själv en sådan guldperson, och har börjat fundera på att göra det på mer regelbunden basis, till exempel som dagmatte?

Tar du hand om färre än fyra hundar i ditt hem krävs inga tillstånd, inte heller om du bara hjälper till att rasta hundar. Men gäller det att tänka till innan du åtar dig att ta hand om någon annans fyrbenta älskling. Det är ett stort ansvar.

Så här tror vi att den perfekta dagmatten/daghussen kan vara:
(Kan även användas som checklista för dig som söker dagmatte)

HUNDVAN

Det blir liksom lättare så. Visst kan det fungera fint även med en person som aldrig haft hund förut, men då bör man börja i små doser. Det är också då ditt ansvar att se till att hundvakten får den kunskap du tycker krävs och ser till att miljön är hundanpassad.

PASSIONERAD

Den perfekta hundvakten har en stor passion för hundar och vill lära sig så mycket som möjligt om hur de fungerar och hur man sköter dem på bästa sätt. Hen älskar att busa, träna schysst, mysa och gå långa promenader, oavsett väder.

KÄRLEKSFULL

En riktigt bra hundvakt älskar hunden som om den vore en medlem av familjen, och tar hand om den lika bra som eventuella egna hundar. Hen ansvarar också för att hundarna trivs och fungerar bra tillsammans, om de är flera.

FLEXIBEL

Ibland händer saker utanför kontroll, ägaren kanske blir sjuk, måste resa bort eller jobba över. Den perfekta hundvakten är flexibel, men till en viss gräns. Utnyttjad ska ingen bli.

ANSVARSFULL

En pålitlig hundvakt har koll på läget, håller tider och följer de önskemål om till exempel promenader, hundregler och mat som man kommit överens om med ägaren.

Fotnot Om verksamheten bedrivs yrkesmässigt ska du skatta för din verksamhet. Vad som menas med yrkesmässig verksamhet kan du läsa om på www.skatteverket.se

Kolla in:

Hundvakten som filmade allt

Vet du hur din hund har det?

 ANNONS

Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

En cancerdiagnos behöver inte innebära slutet

Våra experter

Hur farligt är algblomning?

Tävla och vinn

Vinn boken om Molly – den fyrbenta detektiven