Är din hund en av världens smartaste?

Är din hund en av världens smartaste?

Kan din hund identifiera 20 föremål, eller fler, genom att du säger sakens namn? Då kan din jycke vara med och bidra till forskningen.


Dr Juliane Kaminski, chef för Dog Cognition Center vid Institutionen för psykologi, University of Portsmouth, och Dr Juliane Bräuer, chef för Dog Studies Lab vid Max Planck Institute for Science of Human History i Tyskland har startat projektet Finding Rico. Projektet är uppkallat efter en exeptionellt begåvad bordercollie som heter Rico.

200 ord!

Ricos ägare hade berättat om sin hunds förmågor för djurpsykolog Dr Kaminski och hennes forskarkollegor, som utarbetade ett test där Rico ombads att hämta föremål. Det visade sig att Rico förstod 200 ord, och han kunde även komma ihåg ord i veckor efter att ha lärt sig dem.

Det finns fler där ute

”Rico var helt klart en av de mest begåvade hundarna, men vi vet att det finns andra där ute som är lika begåvade. Vi hoppas att detta vetenskapliga projekt kommer att inspirera människor att arbeta tillsammans med oss ​​för att testa deras hundars intelligens och för att fastställa hur vanligt en sådan fantastisk skicklighet verkligen är”, säger Dr Kaminski.
”Att hitta dessa hundar hjälper oss att förstå vad det är som gör dessa hundar så exceptionellt skickliga och om de verkligen är ’Einsteins’ i hundvärlden”, tillägger Dr Bräuer.

Skriv till forskarna

Om du tror att din hund är lika smart som Rico och att den kan identifiera minst 20 objekt, kontakta forskarna via e -post: findingricodogs@gmail.com


Se mer om projektet här

Aktuellt