Är det OK att klä ut hunden på på Halloween?

I USA är det vanligt med hundkostymer för olika högtider, så även Halloween.

Är det OK att klä ut hunden på på Halloween?

Till midsommar brukar många hundar få en krans runt huvudet, och på julen en luva, men hur är det på Halloween? Är det okej att sätta på hunden en spökdräkt eller ge den lite orange färg i pälsen?

Att fira Halloween är relativt nytt i Sverige. Vår traditionella Alla Helgons Dag för att tänka lite extra på de som gått före, är alltid på en lördag och i år, 2017, är det lördagen den 4 november. Det innebär att svenska ”Alla helgons afton” är fredagen den 3 november.

Den amerikanska Halloween firas alltid den 31 oktober, men de som går ”bus eller godis” eller har Halloweenfest i Sverige , kommer troligen ha det redan helgen 27-28/10 eller kanske möjligen helgen 3-4/11 eftersom det inte finns någon speciell Halloweendag hos oss. Så var beredd på att det kan dyka upp utklädda ungar som kanske kan skrämma din hund eller sätta ordentlig fart på vakthunden.

I USA kläs många hundar ut på Halloween, men det verkar än så länge inte var så vanligt i Sverige, även om det finns dräkter att köpa även här. Vad tycker du? Är det OK att sätta på hunden en fladdermuskostym eller förvandla den till en dinosaurie? Om inte, finns det något du tycker är ok för att ge Halloweenkänsla även på fyrbenta familjemedlemmar?

21-22081-20120926140946

Är det här något du skulle kunna tänka dig att sätta på din hund under Halloweenhelgen? Foto CoolStuff.


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Att få den utvalda

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Och 2018 års favoritomslag är…