Är bostonterrier rasen för dig?

Är bostonterrier rasen för dig?

Då en tuff fighter till en idag livsglad kompis, så har bostonterrierns resa varit. Rasen anpassar sig efter situationen som råder för stunden och stressar sällan upp sig så länge den har ett dagligt jobb att sköta och en famn att kura ihop sig i.

Här är 4 skäl varför du borde ha en bostonterrier

  1. Det intensiva och lite självständiga finns kvar i bostonterriern sen tiden i de mer skumma kvarteren i USA då den gick fighter i hundkamper, men det glada och sällskapliga i dagens ras tynger dock rejält över. En bostonterrier vill ha sin publik men nu roar den genom tokiga och roliga lekar och upptåg. Får den ingen publik så kan den roa sig själv långa stunder med skojiga leksaker.
  2. Rasen är alert och livlig. Den visar hela tiden ett intensivt intresse för allt i närheten, i allt som händer. Den har dock en tydlig av- och påknapp. Är det något på gång i familjen så är den på, om stunden är lugn så är hunden det också – om den fått sin dagliga dos av fysisk rörelse och hjärnaktivitet förstås.
  3. Rasen gillar att vara ute och behöver en rejäl portion varierad aktivitet och motion varje dag. Att få röra på sig är lycka för en bostonterrier, som passar bra i snabba sporter som till exempel agility. Högt och lågt, snabbt och smidigt – inga problem för en bostonterrier. Den gillar att träna och är väldigt intelligent. Freestyle och lydnad passar alltså också som handen i handsken för denna arbetsvilliga ras.
  4. Den bit av terrier som finns i rasen visar sig bland annat i en del jaktlust, så se upp med mindre djur, både ute i markerna och hemma i marsvins- eller hamsterburen.

Aktuellt