Älskar du hunden mer än din bättre hälft?

Älskar du hunden mer än din bättre hälft?

Blir du gladare av att se din hund än din bättre hälft när du kommer hem från jobbet? Ja, då känner du likadant som en fjärdedel av britterna. Allt enligt en ny undersökning.

Samtidigt visar samma undersökning att över 20 procent anser att det var mer stressigt än väntat att ha ett husdjur. Nästan två av fem djurägare ansåg att deras hundar eller katter var som ett barn för dem – och mer än en fjärdedel föredrog att se sitt husdjur framför sin partner efter en dag på jobbet.

Älskar hunden mer

Man ska ta siffror med en nypa salt. Men undersökningar visar ändå lite av vad vi känner och tycker. Så hur har ni det där hemma? Är du gladare att träffa din hund än din bättre hälft? En hund har den fantastisk förmågan att alltid stråla av glädje över att se en. Det kanske inte är samma sak när man möte sin man/fru i hallen efter jobbet. Och det är kanske också här vår kärlek till djuren grundar sig – att de alltid älskar oss urskillningslöst. Inga krav, inga måste, inga sura miner. Att tänka på i förhållandet människor emellan.

Prioritera hundens lycka

Undersökningen som gjordes av Pets at Home jämförde 2 000 djurägare och fann att 73 procent såg sitt djur som en del av familjen. Nästan 40 procent gav sina husdjur en särskild plats i soffan. Nästan hälften medgav att de prioriterade sina husdjurs hälsa, lycka och behov framför sin egen. Mer än hälften prioriterade sina djurs promenader och träning över sin egen tid för att koppla av. Känner du igen detta hemifrån? Men vi hundägare tycker ju hundpromenaden och träningen med vår hund är den bästa avkopplingen av alla!

Bästa ögonblicket i ditt liv

Men vad säger du om följande frågor: Vilket ögonblick har varit det bästa i ditt liv? För svaren i undersökningen visar att 52 procent sa att skaffa ett husdjur var en av de bästa ögonblicken i deras liv. En femtedel sa att det var mer speciellt än att få sitt första jobb. Och mer än en av tio såg till och med mer ömt tillbaka på att skaffa sitt husdjur än på sin egen bröllopsdag.

Aktuellt