”… alla som träffar dem brukar falla pladask”

”… alla som träffar dem brukar falla pladask”

Det bästa med en bullmastiff är deras fantastiska personligheter. Det säger Cecilia Ahnlund Landstedt som har två stycken, mor och dotter, i sin ägo.

– Det här är den charmigaste hund man kan tänka sig och alla som träffar dem brukar falla pladask, säger hon och menar att det mest typiska för en bullmastiff är deras charm, lekfullhet och kärleksfulla sätt.

Vill vara med

Cecilias erfarenhet av hunden är att de vill vara med och vara nära, och då helst i knät och i sängen om de får det. En ”bulle” som inte får vara med sin familj blir inte en lycklig hund är hennes uppfattning.

Finns det något som är ”sämre” med rasen?

– Inget är dåligt med en bullmastiff! Skämt åsido, det kanske skulle vara att de ju tar lite plats, du behöver en stor bil och får inte vara rädd för hundhår, säger Cecilia.

Stora och starka

För den som funderar på att skaffa en bullmastiff så vill Cecilia påminna om att detta är stora och starka hundar.

– Trots deras trevliga temperament ska man ha klart för sig att de har en egen vilja och att de fortfarande är valpar i huvudet även när de är två år gamla och en hane kan väga upp emot 60 kilo. Du behöver guida dem med mycket kärlek men också med kunskap om vad det innebär att fostra en stor och kraftfull hund. De behöver socialiseras tidigt och kan ha mycket vakt i sig. De är också självständiga hundar som kan fatta egna beslut och vara lite envisa ibland.

Hund med humor

Det som Cecilia bestämt lägger på rasens pluskonto är att de är oerhört socialt begåvade hundar, de har humor, de älskar sin familj och är väldigt lojala och kärleksfulla.

– En bullmastiff kräver inte mycket, utom att få vara med – och de är med på det mesta, långpromenader och mys i soffan är lika trevligt, avslutar Cecilia.

 

Aktuellt