Månadens Sötnos

Akita 10 månader

Akita 10 månader

– Det är nog som de säger, att din hund speglar dig själv. Sedan dag ett visste jag att jag i henne mött en vän för livet, så säger matte Malin Rosén om sin rottweilertik Akita, 10 månader.

Akita visade redan som liten en tydlig och stark vilja.  Ett gott självförtroende hade hon också redan då och det har inte förändrats ett dugg på den här tiden.

Hur mötte du Aktia?

– Vårt första möte var på gården där jag köpte henne. Hon kom fram direkt till mig och nafsade mig i fingret. Valpen med mest energi blev min och det lever hon fortfarande upp till även om hon älskar att snarka riktigt högt och djupt också mellan varven.

Vad gör Akita om dagarna?

– Hon är med mig hela dagarna, om det inte är på jobbet så är vi ute någonstans i naturen eller träffar människor. Trots den spralliga tonåring som hon just nu är älskar hon att utföra något meningsfullt varje dag. Hon vill känna sig behövd och sedd.

Vad tycker Akita inte om?

– Ibland ser hon genom fönstret alla fåglar som är i vår trädgård, och att hon inte får jaga bort dem gillar hon inte.

Vad gör Aktia när ingen ser?

– Hon snattar strumpor! Och nu har hon även lärt sig hur man öppnar tvättmaskinen, så där är hon ibland om jag inte stänger dörren. Hon tittar sig noga om, så ingen ser henne, sedan nafsar hon åt sig ”sina” älskade strumpor – och smyger sakta där ifrån. Det är så tydligt, man hör ett tyst tassande någonstans. Hon gillar att vara oskyldigt olydig. ”Vad då? Detta var väl inte dina strumpor, eller?”  Så ser jag ofta en blick som säger när jag kommer på henne. Men även om hon gillar att busa så är hon som tur är minst lika bra på att kela och visa sin kärlek och tillgivenhet.

Vad är Akitas favoritmat?

Kött! Leverpastej! Korv! Det mesta går ner.

Vilken är Akitas favoritplats?

Den varierar – där det för tillfället känns mest roligt att vara! Behöver jag säga att hon är nyfiken? Soffan, havet och att vara i skogen är det bästa hon vet. Och människor. Och sina hundkompisar.


Är din hund nästa Månadens sötnos?

Skicka in ditt bidrag så har din hund chansen att bli Månadens sötnos. Skicka ett mail med en högupplöst bild, lite fakta om vovven, en trevlig historia om din hund och hans/hennes personlighet och vad ni gillar att göra tillsammans. Glöm inte att uppge namn, adress och telefonnummer till dig själv.

Skicka detta till:

red@harligahund.se

Du kan också ladda upp en bild på vårt Facebookflöde.

Den som blir utsedd till Månades sötnos vinner ett paket från DogBox.

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Usch – min hund stinker ur munnen!

Bloggar

Valpsommar – det här behöver du tänka på

Valpliv

Använd din hunds namn på rätt sätt!

I butik nu