Agility-VM 2025 i Sverige

Agility-VM 2025 i Sverige


Sverige står som värd för världsmästerskapen i agility 2025. Arrangemanget kommer att gå av stapeln i Kalmar den 3–6 oktober.

Senast Sverige var värdland för VM i agility var 2018, då hölls mästerskapen i Kristianstad. Om några år är det alltså dags för ett världsmästerskap på hemmaplan igen.

Lockar fler utövare till hundsport

− För hela Hundsverige är detta fantastiskt! Stora, internationella mästerskap lockar både inbitna utövare och får också fler personer att få upp ögonen för hundsport, säger Svenska Kennelklubbens ordförande Pekka Olson.

− Med tanke på den succé som agility-VM blev 2018, när det senast anordnades i Sverige, ser vi med spänd förväntan fram emot att bjuda in den internationella agilityeliten till Sverige igen, tillägger han.

Internationella regler

Mästerskapen pågår under fyra dagar och tävlingarna kommer att hållas i Kalmars nya ishall. På VM gäller internationella regler. Det innebär att hundarna i nuläget kommer att delas in i tre storleksklasser utifrån mankhöjd, jämfört med Sveriges fem storleksklasser. Deltagande länder får skicka ekipage både individuellt och i lag, och i alla storleksklasser.

Aktuellt