Agility VM 2018 i Skåne nu i helgen

I helgen den 4-7 oktober är det dags för agility VM i Kristianstad i Skåne. Bild Getty Images.

Agility VM 2018 i Skåne nu i helgen

För första gången arrangeras agility VM i Sverige! Upplev agility i världsklass när elitekipage från över 40 länder kommer till Kristianstad för att tävla om medaljerna i både lag och individuellt. Datumen är den 4-7 oktober, platsen är Kristianstads arena.

Det är första gången ett agility VM anordnas på svensk mark och Kristianstad kommun och region Skåne är platsen. Bor du i närheten eller långt bort, spelar ingen roll. Samla ihop dina hundvänner och åk dit!

VM går av tradition av stapeln den första helgen i oktober. I år gäller datumen 4-7 oktober för FCI agility world championship Kristianstad, Sverige!

Hundsportens Formel 1

Agility är hundsportens svar på Formel-1! På snabbast tänkbara tid ska hunden forcera en förutbestämd hinderbana – helst felfritt, alltså utan att riva eller missa något hinder på vägen. Hundarna är laddade, fokuserade och snabba. Förarens uppgift är att guida hunden den bästa vägen runt banan. Det kräver att hunden uppfattar snabba signaler och att föraren har en god kondition för att vara med och slåss om hundradelarna, i agility är det nämligen hundradelarna som avgör – varje sväng är dyrbar.

Hundarna är indelade i tre storleksgrupper: small, medium och large, och tävlar mot varandra inom sin storlek. Förarna kan vara kvinnor, män, unga eller gamla och alla tävlar mot varandra. Hindren består av hopphinder, tunnlar, slalom och olika balans- och klätterhinder som hundarna hoppar, slingrar och springer igenom och över.

Sverige framgångsrika

Under VM-veckan kommer du att möta hundar och deras förare från hela världen i Kristianstad med omnejd. Sverige är framgångsrika i agility och vi har flera medaljer med oss från tidigare VM. Passa på att få se agility när det är som bäst på nära håll, håll tummarna för din favorithund och heja fram vårt svenska landslag.

Publikintresset är stort, 2 000 biljetter är sålda. De flesta har köpt pass som gäller alla fyra VM-dagarna. Platsen är Kristianstads arena.

Nyhetsbrev

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Hund hos veterinär

Distriktsveterinärerna: Hjälp finns om hunden blir akut sjuk

Bloggar

Blodgivare

Hundar som räddar (varandras) liv

Tävla och vinn

Tik med valpar

Uppfödare! Har du bästa bilden?

Senaste numret