8 tips för lek

8 tips för lek

Hitta på lite kul lekar med vovven – dessa är lätta att göra och kräver i stort sett ingen förberedelse. Bara att sätta igång alltså!

1. Ny input

Skippa din vanliga promenadrunda och ta en annan väg i stället. Brukar du gå i skogen, varför inte ta en sväng på stan så att din hund får se lite nya miljöer?

2. Överraska

Lägg något oväntat i din hunds matskål, som äppelbitar utan kärnor, en morot eller ett vitkålsblad som din hund får undersöka.

3. Hinderbana

Fixa en bana med  olika hinder i trädgården. Bygg enkla plattformar, lägg ut stenar att balansera på och stockar att hoppa över, fixa en tunnel att krypa genom, med mera.

4. Kurragömma

Be hunden vänta (om den kan det) eller be någon hålla den. Spring och göm dig. Hundar älskar att leta efter sin husse eller matte.

5. Godisgömma

Fyll ett gammalt ihåligt märgben med leverpastej. Göm benet och låt hunden använda sin nos för att hitta det.

6. Plockmat

Släng ut dagens portion med torrfoder på gräsmattan eller golvet i stället för att lägga den i matskålen. Så får hunden jobba lite för maten.

7. Terriersocka

Fyll en gammal strumpa med kottar. Knyt ihop och låt din hund tugga, slita och dra. Speciellt terrier brukar älska det knastrande ljudet.

8. Spela spel

Investera i ett aktivitetsspel. En hemmagjord utmaning är att fylla en petflaska med torrfoder, hunden håller sig sysselsatt en bra stund med att slänga runt flaskan för att få ut godbitarna.

Aktuellt