8 knasiga hundgrejer

8 knasiga hundgrejer
Alla vi som har hundar i våra liv är väl medvetna om att de här underbara små, eller stora, djuren har sina små konstigheter för sig. Vissa grejer kan man förstå, andra grejer förbryllar oavsett hur många hundar man har haft vid sin sida genom livet. Här är några knasgrejer vi har noterat. Har din hund några andra grejer för sig så kommentera gärna!

1. Sitter på dina fötter. Har förmodligen allt att göra med det faktum att hunden gillar dig och vill ha koll på om du ska gå därifrån.

sitter_pa_fotter

Bild från EgoTV.

2. Blir kompis med folk från andra arter. Hund och kråka, hund och tiger, hund och huskatt, hund och anka, hund och elefant – ja, exemplen är otaliga. Och det lutar helt enkelt åt att hundar gillar folk, oavsett deras arttillhörighet. De är sociala varelser och vill gärna lära känna andra individer.

osirisandriff

Hunden Osiris & råttan Riff. Bild från Twitter.

3. Slickar. På. Allt. Sannolikt är det för att undersöka eventuell ätbarhet, definitiv äckelhet, och inte minst könstillhörighet på den som kan ha efterlämnat sitt flytande meddelande på vägg eller stolpe. Och sedan slickar de på dig, på matbordet och barnen. Bästa immunförsvaret någonsin.
iStock_000008716269_Large

4. Kissar som en cirkusartist. En del hanhundar ser ut som vandrande vattenspridare när de ska uträtta sina behov. Det gås på framtassar och det skakas hundrumpa som inget annat. En del tikar gör något liknande, särskilt i samband med löpning. Då visar det sig att man kan halvhuka, gå och svänga på rumpan samtidigt som man kissar. Det borde nästan bli en ny OS-gren.

5. Gömmer en miljon leksaker och gosedjur under soffan. Svårt att dammsuga under soffan? Japp. Och sedan när du under stånkande och stönande går ner på alla fyra för att se efter vad som tar emot möter din blick en veritabel leksaksaffär. Bästa bollarna, nallarna, dragleksakerna och en eller annan stelnad, halvtuggad godisbit samsas där i ett ljuvligt kaos. Om du tar ut allting och dessutom är så dum så att du slänger de läbbiga intorkade godisbitarna får du räkna med en hård, besviken blick.

6. Följer efter dig in på toa och väntar med du gör din grej. Eventuellt kan du få ett uppmuntrande slick på handen eller knäet medan du sitter där. Å andra sidan får ju du alltid vackert vänta medan hunden gör sitt toalettbesök. Det är kanske en artighetsgrej. ”Du kollar när jag går på toa, alltså kollar jag när du går på toa.” Är man ouppfostrad nog att stänga toadörren möts man strax av en oförstående hund när man kommer ut.

7. Lägger huvudet på sned. Det här är sannolikt något alla som har hundar i sin närhet har upplevt någon gång. Inte många saker kan få en att känna sig så knäpp som när man gör eller säger något som föranleder ens hund att höja ögonbrynen, lägga huvudet ordentligt på sned och på alla sätt utstråla: ”Exakt hur tänkte du nu?”

iStock_000011694699_Large

Vaaaa…?


 
8. Utkämpar ett evigt krig med dammsugaren. Alternativt är ständigt livrädd för den där nedra snabeldraken. Och visst, den är högljudd, ganska självgående och rätt oberäknelig. Dessutom verkar matte och husse tycka att den har ett självklart existensberättigande.


Du vill förstås läsa mera knasgrejer. Sådana hittar du här!

11 knasiga problem
10 knasiga hundnamn
Nu kommer käket – spring!

 

Aktuellt