8 fakta om vackra weimaranern

8 fakta om vackra weimaranern
Den silvergrå weimaranern är en elegant jakthund. Från början en exklusiv ras som bara överklassen i Tyskland fick äga. I Sverige är den inte så vanlig, men intresset för rasen ökar.

weimaraner3

Weimaranern är en enmanshund, vilket betyder att den väljer ut en ledare att följa, och ofta är den helt ointresserad av främlingar.

 

weimaraner1

Weimaranern är en stående fågelhund. Den söker upp viltet och visar jägaren var det finns genom att stå stilla och därefter springa fram på kommando.

 

weimaraner2

Rasen har sitt ursprung i Tyskland där den avlats fram som fågelhund, men den klarar galant av andra uppgifter som apportering och spårarbete. I Sverige har rasen funnits sedan 1970-talet. Weimaranern är vanligast i USA och Storbritannien.

 

weimaraner4

Rasen har ett stort behov av aktivering både fysiskt och mentalt. Weimaranern passar den som är beredd att ta hundlivet på stort allvar.

 

weimaraner5

Rasen finns både som kort- och långhårig, men den korthåriga är vanligast. Kort päls kräver inte mycket skötsel, den torkas av och badas vid behov. Den långhåriga bör borstas regelbundet.

 

weimaraner7

Weimaraner är en livlig och alert hund som gillar att arbeta. Jakt eller lydnadsträning rekommenderas. Det här inte den bästa hunden för nybörjaren, då den kräver ganska mycket.

 

weimaraner8

Mankhöjd: Hannar 59–70 cm, tikar 57–65 cm. 

Här hittar du fakta om några andra raser:

Old english sheepdog – bästa polaren 

9 fakta om cavalier king charles spaniel

Koll på clumber spaniel

5 fakta om collie

 

 

 

 

 

Aktuellt