7 tips för att öva agility inomhus

7 tips för att öva agility inomhus

Det går utmärkt att träna agility utan att ta sig till en agilitybana. Med hjälp av sådant du redan har hemma kan du bygga upp en egen bana och öva med din hund.

1. Vänd upp och ned på en hink eller en stabil låda

Belöna sedan hunden för all typ av interaktion med lådan. Till exempel om den lägger upp en tass på lådan, hoppar upp lådan eller sätter sig på den.

2. Använd samma låda eller hink som i punkt ett,

Men vänd upp lådan så öppningen är uppåt. Försök få din hund att klättra ned i lådan och ge belöning när den lyckas. (Självklart måste storleken på lådan anpassas efter hundens storlek.)

3. Lägg ut en stege på golvet

och locka din hund att gå mellan pinnarna. Börja med att bara gå över, men försök sedan öka tempot.

4. Lär din hund att vända runt en kon eller en hink

Vändningen ska göras så nära konen som möjligt. Sedan när ni är på agilitybanan kommer hunden kunna göra de snäva vändningar som behövs mellan de olika hindren.

5. Ställ två stolar en bit ifrån varandra

och placera en filt över. Vips så har du en tunnel som din hund kan öva att gå eller springa igenom.

6. En skateboard är perfekt att använda

när din hund ska öva på att ställa sig på saker som rör sig. Börja med att bara låta hunden vänja sig vid skateboarden. När den har lärt sig att det inte är läskigt med saker som rör sig kan ni gå vidare och låta hunden börja med att sätta upp en tass på skateboarden.

7. Bygg ett eget hopphinder

med hjälp av en hög böcker och en sopkvast. Håll hindren låga när ni tränar, bygg inte för högt. Var också nog med att övningen inte sker på halt underlag, och att sopkvasten faller om hunden slår i hindret. Annars kan hunden ramla över hindret och skada sig.

Aktuellt