7 nyttiga grönsaker för din hund

7 nyttiga grönsaker för din hund

Många hundar gillar faktiskt grönsaker. Så varför inte låta dem få smaka då och då? Många är laddade med bra näring. Här är sju nyttiga grönsaker för din hund!

sötpotatis till hundar
1. Sötpotatis

Innehåller mycket fibrer, magnesium och vitamin A, B6 samt C. Skär i skivor och koka eller torka gärna i ugn innan du ger till hunden.

kål till hund?
2. Kål

Rik på betakaroten, vitamin C + K, magnesium och kalcium bland annat. Skär i mindre bitar och ångkoka lätt. Bra för lite överviktiga hundar eftersom det är lågkalorimat med mycket näring.

Gröna bönor till hundar?
3. Gröna bönor
Fibrer, vitamin C + K och magnesium hittar man i gröna bönor. Dem kan du servera råa i mindre bitar.

Sparris till hundar?
4. Sparris

Inte bara bra när man misstänker att hunden fått i sig något vasst som kan skada tarmarna. Sparris innehåller också mycket vitamin A, B1, B2, C, E och K, dessutom järn, magnesium, folater och fibrer. Skär i bitar och servera.

Grönsaker – Morötter till hundar
5. Morötter

Morötter innehåller mycket betakaroten – och så är de bra tuggmotstånd. Skala och ge i slantar eller finriv. Större hundar kan ta hela moroten och gnaga på för att motionera tänder och tandkött.

Grönsaker – Spenat till hundar
6. Spenat
Järn och vitamin A, B, C och K gör spenat till supermat även för hundar. MEN det bör inte ges för ofta och i stora mängder då det kan hämma bildandet av röda blodkroppar. Men ett blad då och då är bra.

Grönsaker – Pumpa till hundar?
7. Pumpa

Rik på fibrer, betakaroten och vitamin A. Men skala pumpan och ta ur kärnorna innan du ger till hunden.

 

Läs mer

Aktuellt