7 nyttiga grönsaker för din hund

7 nyttiga grönsaker för din hund

Många hundar gillar faktiskt grönsaker. Så varför inte låta dem få smaka då och då? Många är laddade med bra näring. Här är sju fina favoriter.

whole and halved sweet potatoes
1. Sötpotatis

Innehåller mycket fibrer, magnesium och vitamin A, B6 samt C. Skär i skivor och koka eller torka gärna i ugn innan du ger till hunden.

kal
2. Kål

Rik på betakaroten, vitamin C + K, magnesium och kalcium bland annat. Skär i mindre bitar och ångkoka lätt. Bra för lite överviktiga hundar eftersom det är lågkalorimat med mycket näring.

grona_bonor
3. Gröna bönor
Fibrer, vitamin C + K och magnesium hittar man i gröna bönor. Dem kan du servera råa i mindre bitar.

Asparagus bunch
4. Sparris

Sparris är inte bara bra när man misstänker att hunden fått i sig något vasst som kan skada tarmarna. Sparris innehåller också mycket vitamin A, B1, B2, C, E och K, dessutom järn, magnesium, folater och fibrer. Skär i bitar och servera.

morot
5. Morötter

Morötter innehåller mycket betakaroten – och så är de bra tuggmotstånd. Skala och ge i slantar eller finriv. Större hundar kan ta hela moroten och gnaga på för att motionera tänder och tandkött.

Spinach
6. Spenat
Järn och vitamin A, B, C och K gör spenat till supermat även för hundar. MEN det bör inte ges för ofta och i stora mängder då det kan hämma bildandet av röda blodkroppar. Men ett blad då och då är bra.

Pumpkin isolated on white
7. Pumpa

Rik på fibrer, betakaroten och vitamin A. Men skala pumpan och ta ur kärnorna innan du ger till hunden.ANNONS

Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Mina hundar bestämmer att jag ska vila

Våra experter

Hur farligt är algblomning?

Tävla och vinn

Vinn boken ”Ett litet steg på vägen”