7 500 hundar på Stockholm hundmässa

 Temat på årets Stockholm Hundmässa är "Prick firar jul" baserat på Elsa Beskows sagor.

7 500 hundar på Stockholm hundmässa

Har du inget planerat i helgen och älskar allt som har med hund att göra? Då är det bara att bege sig till Stockholms mässan. Över 7 500 hundar kommer sammanlagd att vara på plats under Stockholms Hundmässa två dagar!

Till helgen kommer över 7 500 hundar till Stockholmsmässan för att delta på Stockholm Hundmässa, vilket gör evenemanget till ett av de större i världen. Hela 311 raser och rasvarianter är representerade och till de största raserna hör tax med sammanlagt 219 anmälda hundar i nio varianter följt av lång- och korthårig chihuahua med 155 och labrador retriever med 116 anmälda hundar.

Hundar från 17 länder på Stockholm hundmässa

Hundar från sammanlagt 22 länder samlas i Stockholm, bland annat från Japan, Portugal och Rumänien. Även domarkåren är internationell med domare från hela 17 länder på plats. Rasbedömningarna startar klockan 9.00 på morgonen och pågår till cirka 14.

Utöver utställningen, där hundarna bedöms exteriört, arrangeras svenska mästerskap i freestyle och heelwork to music, svenska mästerskapen i junior handling samt tävlingar i lydnad och rallylydnad. På SBK Arena blir det uppvisningar som baseras på Svenska Brukshundklubbens 100-åriga historia.

170 raser på Rasklubbstorget

På rasklubbstorget finns chansen att stifta närmare bekantskap med omkring 170 raser. Det är ett bra tillfälle för den som tänker skaffa hund att se många olika raser på riktigt och kunna ställa frågor till erfarna ägare. Det är förstås också ett bra tillfälle för alla som vill kunna ta bilder på eller filma ovanliga raser.

Stockholm Hundmässa är inte bara en stor hundutställning, det är också den största tillbehörsmässan med hundprodukter i Norden. I år finns det 123 företagsmontrar där man kan köpa det mesta i hundväg. Perfekt julklappsshopping för hundägaren!

Eva Bodfält på Café Hundsnack

SKK har också valpar till salu – i form av mjukishundar som gärna vill ha en ägare till jul. Naturligtvis levereras valpen med friskintyg och köpeavtal! Mellan 11.00 och 11.30 kommer dessutom Herr Blå och Tant Gredelin på besök och delar ut mjukishunden Prick.

Café Hundsnack finner ni på SKK Torg – SKKs mötesplats på mässan. I år kan du till exempel lyssna till Eva Bodfält, Barbro Börjesson, Fredrik Steen och Per Jensen. Föredragen håller på 11.00 till 15.00 båda dagarna.

Årets polishund, Årets narkotikasökhund, Årets bragdhund och Årets sociala tjänstehund gästar Café Hundsnack på lördagen och får ta emot priser 15.15 i finalringen. De kommer finnas tillgängliga med sina förare/ägare under hela lördagen för intervjuer.

Finaltävlingarna inleds 15.00 med en finalshow på temat Prick firar jul från Elsa Beskows sagovärld.Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Är din hund för tjock?

Våra experter

Hur farligt är algblomning?

Tävla och vinn

Vinn boken om Molly – den fyrbenta detektiven