6 tecken på ett hundvänligt område

6 tecken på ett hundvänligt område

Vill du veta om du och din vovve kommer trivas i ett visst bostadsområde? Detta är signalerna du ska leta efter!

Ska du flytta? Då gäller de att ha ögonen öppna så du hittar ett riktigt hundvänligt område. Detta är signalerna du ska leta efter, så du flyttar till rätt ställe, med plats för många underbara hundar och härliga hundägare.

Oavsett om du planerar att hyra eller köpa en lägenhet eller en villa, är det viktigt att hitta ett hundvänligt område som passar din livsstil. Om du är en av de mer än 406 000 hushåll i Sverige som bor med en hund (eller två eller tre …), kan det vara svårt att hitta det rätta området. Veterinärer och husdjursaffärer finns nästan överallt – men det finns annat som är viktigt och som kan var detaljerna som avgör om det är det rätta grannskapet för just er.

1.     Trottoarer

Även om det är lätt att tycka att trottoarer är en ”trevlig att ha” -funktion, om du är en hundägare, lägg den här överst på din måste-ha-lista. Breda, välbelagda, upplysta trottoarer är väsentliga för trevliga promenader i närheten av din bostad, speciellt under den tidiga morgonen eller de sena kvällstimmarna.

2.     Soptunnor

Om du bor i en förort, dömer vi dig inte om du kastar din hundbajspåse i grannens soptunna. Även om inte alla grannar gillar det. Soptunnor lite varstans är dock mycket uppskattat av hundägare som helst inte bär på hundbajspåsar hela långpromenaden. Så hittar du ett område med gott om soptunnor, och kanske med hundbajspåsar på plats vet du att du har valt rätt.

3.     Hundvänliga restauranger

Många restauranger, men inte alls alla, välkomnar numera hundar, och ibland kan det till och med finnas hundvänliga menyalternativ. Leta upp kvarter där dessa finns, för det är trevligt om hunden kan följa med på en fika eller en middag.

4.     Andra hundar

Kanske är den bästa indikatorn på ett hundvänligt område närvaron av andra hundar. Kolla in din önskade stadsdel tidigt på morgonen (innan de som jobbar 9-5 har lämnat för dagen). Om du ser lyckliga hundar som tar sin människa på en promenad, passar du säkert också in med din vovve. Bortsett från antalet hundar, ta en titt på raserna, tillsammans med deras övergripande välbefinnande. Lyckliga, friska hundar med ett balanserat temperament kan signalera att det är här i området ditt kommande hem finns.

5.     Hundgårdar

Hundrastgårdar i kvarteren eller i närheten av hemmet kan vara en extra tillgång. Här kan man träffa hundkompisar både till sig själv och vovven. Och här får hundar springa lösa året om! Ofta är dessa dessutom placerade i närheten av en hundklubb eller brukshundsklubb där man kan träna eller gå inspirerande kurser.

6.     Vattenskålar

Om ditt närområde är hundvänligt ser du skålar fyllda med rent, färskt vatten utanför butiker och företag.

ANNONS

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Vaccinationer – rätt skydd är viktigt

Bloggar

Valpsommar – det här behöver du tänka på

Tävla och vinn

Tik med valpar

Uppfödare! Har du bästa bilden?

Senaste numret