6 skäl att älska hundpromenader

Foto Getty Images

6 skäl att älska hundpromenader

Vem vill inte vara lycklig? Eller bara lyckligare? En lycklig hund har oftast en lycklig matte och husse. Och nu har man forskat fram att en hundpromenad är en väg till lycka. Varför? För att vi tror att hunden är lycklig, och då blir vi lyckliga!

6 skäl att älska hundpromenader

• En hund ökar motivationen för motion. Faktum är att hundägare promenerar betydligt mer än människor som inte äger hund, 150,3 minuter mot 110,9 minuter per vecka.

• Hjälper att hantera stress. Att bara vara i närheten av en hund kan sänka dina nivåer av kortisol, det mänskliga stresshormonet.

• Ökar självkänslan. Gemenskapen med en hund har flera mentala hälsofördelar, bland annat ökar det vår självkänsla.

• Får oss att känna närhet till naturen. När din hund knyter an till naturen, så gör du det också. Om du lägger undan din telefon, uppmärksammar din omgivning och känner in naturen, ökar ditt fokus och välbefinnande. En hundpromenad kan vara ett utmärkt sätt till problemlösning!

• Ökar din känsla av gemenskap. En hundpromenad är ett fint tillfälle att umgås, både för dig och din hund. Din hund får uppleva nya människor, omgivningar och andra hundar. Och det är inte alls otroligt att du själv får nya kompisar på köpet.

• Undvika att bli uttråkade. Att gå en ensam promenad kan kännas både trist och spä på känslan av ensamhet. Men en promenad med en entusiastisk hund är en härlig gemenskap, lycka och glädje!

Som ni ser, allt blir helt enkelt bättre med hund!

ANNONS

Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Veterinären svarar

Hund hos veterinär

Distriktsveterinärerna: Hjälp finns om hunden blir akut sjuk

Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Blodgivare

Hundar som räddar (varandras) liv

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Tik med valpar

Uppfödare! Har du bästa bilden?