6 korta fakta om schäfer

6 korta fakta om schäfer

Schäfern är en av våra mest populära raser. Modig, arbetsvillig och trogen. Men den ställer också krav på sin ägare. Schäfern föds till att lära och arbeta. Ägaren ska helst ha samma inställning till livet.

german_shepherd2

1. Stor arbetslust och massor med energi, kraften hos en motiverad schäfer är svårslagen. Den är modig och lojal mot sin ägare, kroppstålig och uthållig. Viljan att vakta finns naturligt och en vuxen schäfer försvarar gärna familj och revir.

german_shepherd3

2. Schäfern mår bäst när den får tydlig vägledning och bestämda regler att följa. Den lär sig snabbt och lätt, också sådant människan helst vill undvika, vilket ställer krav på ägarens engagemang när det gäller uppfostran och träning.

german_shepherd4

3. Det är enkelt att få fart på en schäfer men det är inte lika enkelt att få den att varva ner. Det är därför schäferägare jobbar en del med av- och påknappen. De flesta schäfrar behöver lära sig konsten att koppla av.

german_shepherd5

4. Trivs en schäfer med livet hos sin ägare, är den enkel att leva med. Den blir väldigt lojal mot människorna i flocken.

german_shepherd6

6. Alla bruksgrenar passar en schäfer. Men den är lättdresserad och kan bli en mästare i allt möjligt, från drag till kantarellsök, från rallylydnad till räddningstjänst.

german_shepherd7

Den som har tid att jobba med hunden får en trygg familjehund som fungerar fint tillsammans med barn i alla åldrar. En tillfredsställd schäfer är rena rama kramnallen.

 

 

Aktuellt