5 tips som förgyller en dag inomhus

5 tips som förgyller en dag inomhus

Den råa kylan lockar inte alltid till lek och bus utomhus. Då är det tur att man kan stanna inne i värmen och ändå hitta på roliga saker som underhåller din hund. Här är tips på några bra inomhusaktiviteter.

1. Aktivera hunden mentalt

En aktiveringsleksak sätter igång tänkandet och gör att din hund får jobba för sin belöning. Du kan också göra egna leksaker till din hund. En enkel sak du kan göra själv är att stoppa in godis i en toalettrulle och vika in kanterna. Låt sedan hunden försöka få ut godiset på egen hand. Tänk på att ha uppsikt över hunden när den har toalettrullen, för att försäkra dig om att den inte sväljer bitar från rullen.

2. Lek kurragömma

Kurragömmalek är ett perfekt tillfälle att öva på, eller förstärka, kommandot ”Stanna”. Leken involverar också fysisk aktivitet och problemlösning för din hund. Säg åt hunden att stanna, gå sedan och göm dig någonstans i hemmet. När du är gömd kallar du på din hund så att den kan komma och hitta dig.

3. Lär er nya tricks

En perfekt sak att göra när ni vill hålla er inomhus är att öva på nya tricks. Här är tips på ett roligt balanstrick att lära din hund.

4. Ha en spa-dag

Ge din hund en välförtjänt spa-dag. Att bada, borsta och kolla öron, ögon och tänder på din hund är viktiga delar i en hälsosam vardagsrutin och bör göras med jämna mellanrum. Men passa på när du har en ledig dag inomhus och ge din hund en ordentlig genomgång. Avsluta med lite avslappnande hundmassage.

5. Gör nosework

Nosework är en rolig aktivitet som går alldeles utmärkt att göra inomhus. Du behöver inte heller köpa en massa dyra redskap, utan kan använda sådant du redan har hemma. Läs mer här för att få tips på hur du kan göra om du är nybörjare.

Aktuellt