5 skäl att skippa mobilen på promenaden

5 skäl att skippa mobilen på promenaden

Visst, ibland måste man kanske svara på något viktigt sms eller samtal, men hur ofta håller vi inte på med mobilen av ren slentrian? Bestäm dig för att låta mobilen ligga kvar i fickan på hundpromenaden. Du har mycket att vinna på det:

1. Bättre kontakt med hunden

Att promenera tillsammans, och verkligen dela upplevelsen, är ett bra sätt att öka gemenskapen och kontakten med sin hund. Promenaden är också ett utmärkt tillfälle att träna lite samarbetsövningar som till exempel att ta ögonkontakt.

2. Koll på omgivningen

Håller du på med mobilen och har ögonen fästa på skärmen, eller har lurar i öronen, kanske du både missar att en lös hund kommer farande eller att det ligger glas på marken där hunden går. Pinsamt är det också om du inte ser att hunden gjort ifrån sig. För att inte tala om att du kanske inte ser hundkompisen som gärna vill träffas eller snyggingen som sneglar längtansfull på din hund …

3. Lev i nuet – det mår du bra av

Att leva här och nu, så kallad mindfulness, gör att du både upplever verkligheten på ett mer intensivt sätt och att du mår bra eftersom både oro, stress och smärta minskar. Det finns också forskning som visar att mindfulness kan förbättra minnet och motverka åldrande. Egentligen behöver ni heller inte promenera hela tiden, att bara sitta tillsammans och titta på omgivningen ökar också känslan av närvaro, trygghet och samhörighet. Perfekt för både människor och hundar som är lite stressade.

Försök ta efter hunden, den lever alltid här och nu.

4. Skona mobilen

Om hunden plötsligt rycker till i kopplet eller du snubblar på något framför dina fötter är risken stor att du tappar mobilen och den går sönder. Och det är ju trist, det finns ju trots allt så många andra tillfällen i livet då den är bra att ha.

5. För hundens skull

Hunden tycker att både promenaden och du är mycket roligare om du så att säga ”är med i matchen”. Det är kanske det viktigaste av allt?

 

Aktuellt