5 fina löften till vovven

5 fina löften till vovven

När ett nytt år stundar så brukar vi tänka tillbaka på det år som gått men även tänka framåt på det kommande. Löften ges om ett bättre liv och leverne för vår egen del, men i år kanske vi även ska ge våra hundar några löften på nyårsnatten.

Jag lovar dig min älskade hund att:

1.

… jag ska ta hand om din hälsa så du får ett gott liv. Jag ska borsta dina tänder, smörja dina tassar och göra rent i dina öron. Klorna ska klippas och pälsen borstas. En visitation av hela din kropp ska du få varje vecka.

2.

… du ska få en skön och lugnande massage minst en gång i veckan.

3.

… du ska få bestämma takten på minst en av dagens promenader. Du ska få ”läsa klart tidningen” så du vet vad som hänt sen sist vi gick gatan fram. Jag vet ju att nosa är en viktig del i alla hundars liv.

4.

… jag ska låta dig gå på nya stigar och upptäcka nya platser. Du ska som på dina förfäders vis få söka, gräva och springa på det sätt du behöver och mår gott av.

5.

… du ska få ett härlig märgben som du i lugn och ro kan ligga och gnaga på liksom din art har gjort sen urminnes tider.

Foto: Getty Images

Aktuellt