4 sätt att boosta kontakten med valpen!

4 sätt att boosta kontakten med valpen!

Om det är något du ska träna extra mycket på under valptiden så är det kontakten er emellan. Den är viktigast av allt. Här får du några enkla men bra tips på hur du kan gå tillväga.

 

Godisgömman

Håll godis gömt i ena handen. Hunden kommer försöka få tag i godiset. Så fort den tittar på dig så öppnar du handen, låter hunden ta godisen och berömmer. Den här övningen kan man sedan göra lite svårare genom att dels hålla handen längre ifrån sig, men synlig. Dels genom att gömma handen bakom ryggen.

Öka tiden

När hunden lärt sig att den ska möta din blick – träna på att förlänga tiden som den ska hålla ögonkontakt med dig. Först kanske det bara funkar ett par sekunder. Med träning kan man hålla på i flera minuter.

Rakt upp och ned

Testa att stå bara rakt upp och ned med händerna längs sidorna. Du ska inte behöva göra dig till för att få kontakt med hunden helt enkelt. Så fort hunden tittar på dig så belöna.

Omvänt lockande

Håll en godis i en öppen handflata. Nu kommer hunden försöka ta godisen, men då stänger du handen. När hunden sitter still och tittar på dig kan du säga varsågod. Det här är egentligen inte en kontaktövning eftersom du triggar hunden att agera. Men ändå en bra övning.

 

Text: Yasemin Bayramoglu  Foto: Getty Images

ANNONS

ANNONS

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Usch – min hund stinker ur munnen!

Bloggar

Valpsommar – det här behöver du tänka på

Valpliv

Använd din hunds namn på rätt sätt!

I butik nu