Tittar du på teve med din hund?

Tittar du på teve med din hund?

Hur är det hemma hos dig? Har du hellre sällskap med din hund när du tittar på teve än någon annan i familjen? Och vilken är er gemensamma favorit teveserie? 

I en ny studie från Netflix svarar hela 46 procent av svenska Netflix-användare att husdjur är tittarens bästa teve-sällskap. De väljer alltså att se på teve med sitt husdjur hellre än någon annan familjemedlem.

84 procent av de som har fåglar som husdjur svarade att de någon gång tittat på Netflix med sitt husdjur, följt av 82 procent av hundägare och 76 procent av kattägare. Av fågelägarna svarade 60 procent att fågeln är tittarens bästa vän.  57 procent av hundägarna tyckte att hunden var det bästa teve sällskapet! .

De främsta anledningarna till att svenskar väljer husdjur som sällskap i teve-tittandet är för att de håller oss sällskap (61 procent), för att de är bäst på att kela (45 procent), för att de hjälper oss att slappna av (34 procent) och för att de inte dömer vår seriesmak (21 procent). Under en sorglig eller läskig scen har dessutom mer än en fjärdedel (27 procent) någon gång vänt sig till sitt husdjur för stöd.

Här är serierna svenskarna helst tittar på tillsammans med sina husdjur:

  1. House of Cards
  2. Stranger Things
  3. Narcos
  4. Black Mirror
  5. Orange is the New Black
  6. El Chapo
  7. Alias Grace
  8. Fuller House
  9. Marvel’s Daredevil
  10. The Crown

Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Rätt beslut kan slita ett hjärta itu

Våra experter

Tips för hundägare inför nyår

Tävla och vinn

Och 2018 års favoritomslag är…