Mest populära hundnamnen 2018

Vad ska hunden heta? Något originellt och unikt? Om du vill det ska du ha koll på årets tio-topp-lista på namnen du bör undvika.

Mest populära hundnamnen 2018

Om du kallar in din hund i hundrastgården, och den heter Molly, Bella eller Charlie, så är risken stor att flera hundar kommer. Det är nämligen de absolut mest vanliga hundnamnen i Sverige 2018, enligt statistik från Agria Djurförsäkring.

Hundägare väljer i stor utsträckning flick- och pojknamn på sina fyrbenta familjemedlemmar, till skillnad från hästägare som ofta tar ut svängarna och uppkallar sina djur efter kända designers eller musiker.

Trenden visar att Bosse ökar i populäraritet och klättrar från nionde till fjärde plats. Hos tikarna har Ronja trillat ut från topplistan. Annars verkar korta, tvåstaviga namn vara det som gäller.

– Ett hundnamn ska framför allt vara kort och enkelt att använda, och gärna med ett s som gör att hunden lystrar lite extra, konstaterar Patrik Olsson, affärsområdeschef sällskapsdjur hos Agria Djurförsäkring.

Skillnaden mellan olika raser är inte nämnvärd, men fantasin kring namn är dock stor – många av hundarna som är försäkrade hos Agria har unika namn, även om namnen på topplistan bärs av tusentals hundar.

De mest populära tiknamnen 2018:

 1. Molly
 2. Bella
 3. Doris
 4. Alice
 5. Sally
 6. Elsa
 7. Stella
 8. Wilma
 9. Nova
 10. Selma

De mest populära hanhundsnamnen 2018:

 1. Charlie
 2. Sigge
 3. Ludde
 4. Bosse
 5. Bamse
 6. Hugo
 7. Leo
 8. Ozzy
 9. Rocky
 10. Harry
 (Källa: Agria djurförsäkringar)

Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven