Yorkshireterrier som skakar på sig

Därför skakar hunden på sig fast den inte är blöt

Att få en riktig dusch av en nybadad hund är en speciell upplevelse som knappast någon med hund har kommit undan.

En blöt hund skakar sig för att så snabbt som möjligt bli torr igen, (eller kanske för att få se mattes roliga reaktion) men ibland skakar din vän kanske på sig även fast pälsen inte är blöt? Det kan bero på något av nedanstående:

1. Hudproblem som kliar eller svider

Hundar har ju som bekant inte lika lätt att klia sig över hela kroppen som vi har, så det kan vara ett tecken på klåda, särskilt om hunden ofta även ålar på golvet eller gnider sig mot möbler.

2. Irriterade öron

En öroninfektion, öronskabb eller helt enkelt kanske ett grässtrå eller annat som kommit in i örat, gör ofta att hunden skakar på sig ihärdigt, framför allt på huvudet. Var extra uppmärksam om du har en hund med långa öron eller mycket tät päls vid öronen, de drabbas oftare av öroninfektioner. Upprepade öroninfektioner kan också bero på allergi.

3. Det är kallt

Precis som du kanske kör en ”åkarbrasa” eller skakar på dig när du känner dig frusen, kan en hund skaka på sig, eller kanske darra, för att få upp värmen.

4. Hunden vill skaka av sig något obehagligt

För oss är det kanske mest ett uttryck, men en hund kan bokstavligen skaka av sig både stress och obehagliga händelser. Ofta skakar hunden på sig automatiskt, som en fysisk reaktion. Det behöver inte innebära att hunden har problem. Skakningen kan helt enkelt vara ett sätt för hunden att lugna ned sig lite (ungefär som när vi tar ett djupt andetag) för att sedan skutta vidare lika glad som innan den läskiga katten hoppade fram bakom staketet.

Källa: BarkPost

Skaka loss mera – kolla här:
Här är en bra musikvideo om man vill skaka av sig ordentligt!
Hur olika vi skakar på oss

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven