Barbra Streisand klonade sin hund

Den amerikanska skådespelaren och sångerskan Barbra Streisand klonade sin coton de tulear, och har nu fler identiska hundar. Den coton de tulear som är på bilden är dock inte Barbra Streisands hund.

Barbra Streisand klonade sin hund

Kärleken till vovven kan vara mäktig och stor, och då kan sorgen när en älskad vovves liv är över vara tung. Men hur ser du på saken, skulle du tänka dig att klona din hund för att på så vis bevara den?

Det gjorde den kända amerikanska sångerskan och skådespelaren Barbra Streisand. I förra veckan gick hon ut med att hon klonat sin förra hund och nu hade flera identiska valpar hemma. Varför? Barbra Streisand berättar i New York Times:

-Jag var så förödad av förlusten av min kära coton de tulear, Samantha. Efter 14 år tillsammans, jag bara ville hålla henne kvar med mig på något sätt. Det var lättare att låta Sammie gå om jag visste att jag kunde hålla en del av henne vid liv, något som kom från hennes dna.

– En vän hade klonat sin älskade hund, och jag var mycket imponerad av den hunden. Så Sammies doktor tog några celler från hennes kind och huden på magen strax innan hon dog. Och vi skickade dessa celler till ViaGen Pets i Texas.

Så en dag ringde labbet och berättade att kloningsprocessen hade lyckats och Barbra kunde hämta ut flera valpar.

-Så nu har jag tre valpar hemma, Fröken Fanny, Fröken Violet och Fröken Scarlett, och det är lite överväldigande. Men vi älskar dem så mycket. Varje valp är unik och har sin egen personlighet.

Att klona sin hund kostar i USA mellan 50 000–100 000 dollar. I Sydkorea säger man sig ha klonat den första hunden år 2005. Företaget ViaGen, som Barbra Streisand säger har klonat hennes hund, skriver på sin hemsida att hundar som klonats fram har samma gener som sina givardjur. ”Detta beskrivs bäst som identiska tvillingar födda vid ett senare tillfälle.”

-Kom ihåg, du kan klona utseendet hos en hund, men du kan inte klona själen. Fortfarande, varje gång jag tittar på deras ansikten, tänker jag på min Samantha, avslutar Barbra Streisand intervjun.

(Källa: New York Times)


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven