Samtalar du med din hund?

Berättar du hemligheter för din hund, eller tycker du att det är fånigt att tala med hunden som till en människa? Foto Getty Images

Samtalar du med din hund?

För vissa är det självklart, andra tycker det är fånigt och konstigt att ha samtal med sin hund. Vad tycker du, pratar du med din hund?

Med prat menar vi  då inte kommandon, beröm eller ord avsedda att få hunden att göra – eller inte göra- något speciellt, utan samtal och småprat, som om du talade med en människa.  Berättar du till exempel om saker ni ser på promenaden, vad du ska göra på jobbet eller delar med dig av hemligheter? Kanske frågar du till och med hunden om råd eller är den din tysta lyssnare i svåra stunder?

Författaren Mari Ljungstedt, som vi intervjuade i Härliga Hund nummer 12 förra året, tror inte på att gå runt och samtala med sin berner sennen Selma som om vore hon en väninna, utan håller sig till korta, koncisa kommandon. Etologen Per Jensen däremot, pratar gärna med sina hundar om både ditt och datt och menar att de förstår betydligt mer än vad en kanske tror. Hur gör du? Gå gärna in på vår Facebooksida och berätta!

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Så blir du värdefull i hundens ögon

Våra experter

Det kan vara brottsligt att inte ha koll på flexikopplet

Tävla och vinn

Var med och tävla