Hundar behöver också semester

Självklart ska hunden med på vintersemestern, men kolla gärna att det finns bra promenadstråk innan ni bokar. Är det mycket snö kan de vara svåra att hitta.

Hundar behöver också semester

Det är inte bara vi människor som kan behöva en paus från vardagen ibland. Även våra hundar har behov av att komma iväg och ladda batterierna.

En alltför monoton och ensam vardag utan ny stimulans, kan leda till stress för våra fyrbenta vänner. Även de behöver omväxling och få aktivera sig ordentligt.

– Några av de vanligaste problemen jag stöter på i mitt jobb med hundar med beteendeproblem kan vara ett resultat av leda – och även ensamhet. De flesta hundar är lyckligast när de får vara med sina familjer och vara aktiva, helst utomhus, berättar den amerikanske hundbeteendevetaren Graeme Hall som studerat detta.

Därför är det väldigt bra att ta med hunden på semester, säger Hall. Att få spendera tid tillsammans med sin familj och upptäcka nya ställen ger extra stimulans och motion för hunden, vilket lindrar stress.

Om ni planerar att åka iväg någonstans på sportlovet, ta med er fyrbenta familjemedlem och planera och kontrollera innan så att det finns bra promenadstråk och kul aktiviteter även för hunden! Många vintersportorter har fina promendstråk och härlig natur, men är det alltför tätt mellan spår, pister och rejält med snö, kan det krävas lite efterforskning för att hitta dem.

Vill du ha tips på ställen dit din hund är lika välkommen som dig? Kolla in vår guide till hundvänliga ställen i Sverige.

Källa: https://iheartdogs.com/dog-behaviorist-says-dogs-need-vacations-just-as-much-as-people/


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven