Gör du eller omgivningen skillnad på tik eller hanhund?

Behandlar du hundar olika beroende på deras kön?

Gör du eller omgivningen skillnad på tik eller hanhund?

Debatten har ju funnits länge bland oss människor om hur barn bemöts och behandlas olika beroende på kön. Är det möjligen samma sak i hundvärlden? Tilltalar vi och behandlar hundar olika beroende på om det är en tik eller hane?

 

Det finns ju givetvis könsskillnader, till exempel i storlek som hos vissa raser kan var markant. Men är det också så att tikar exempelvis tenderar att vara mildare än hanhundar, eller kanske tvärtom? Tikens hormoner och löp ger ju exempelvis generellt större humörsvängningar än hos hanhunden, men å andra sidan sägs att han brukar ha mer revirtänk. Eller, tycker du inte att det stämmer? Och du som har flera hundar, gör du skillnad på dem, och i så fall varför?

Kanske har du varit med om att folk ni möter får mer respekt för din hund när du säger att det är en hanhund, eller pratar med gulligare röst när du säger att det är en tik? Har du kanske till och med testat att säga olika kön för att se om det blir någon skillnad? Gå in på vår Facebooksida och BERÄTTA!


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven