Ny i hundsvängen? Så hittar du kompisar

Nej nu är det dags att träffa en hundkompis! Eller vad säger du?

Ny i hundsvängen? Så hittar du kompisar

Att bli hundägare är fantastiskt, livet förändras och du börjar antagligen längta efter nya hundnördiga kompisar. Vi hjälper dig att hitta nya vänner.

1. Gå på hundkurs
Det finns mängder av kurser att välja mellan, allt-ifrån mer allmänna som till exempel valp-, unghunds- eller grundlydnadskurser till specialiserade kurser. Ofta har brukshundklubben ett bra utbud.

2. Ställ ut
På hundutställningar är chansen stor att du möter likasinnade, särskilt om du vill ha kompisar som har samma ras som du. Det finns även utställningar för blandraser.

3. Lägg ut en efterlysning
Bli medlem i olika hund-forum på nätet och passa på att efterlysa nya kompisar. Några exempel på populära sidor är vovve.net, hundar.ifokus.se, bukefalos.com och aktivhund.se.

4. Bli medlem i rasklubben
På många orter anordnar olika rasklubbar gemensamma hundträffar. Där har du en bra chans att hitta likasinnade vänner. De flesta klubbar har egna hemsidor.

5. Besök ett hundkafé
Speciella hundkaféer finns lite varstans men framför allt på större orter. Törs du inte själv ta kontakt med andra fikande hundägare, oroa dig inte, din hund kommer antagligen att ta första steget.

6. Gå med i en Facebookgrupp
På Härliga Hunds facebooksida finns massor av hundälskare. Det finns också massor av hundgrupper med olika inriktning. Sök på till exempel blandrashundar, hundträning eller hundpromenad. När du har blivit medlem kan du lägga upp och se bilder, filmer, träningstips och efterlysningar.

7. Häng i rastgården
Rastgårdar finns på de flesta lite större orter. Kolla på kommunens hemsida om du behöver hjälp att hitta dem, där finns ofta en förteckning.

8. Åk på hundläger
Lägerutbudet för vuxna är klart mer begränsat än för barn och ungdomar. Men det finns! Oftast hålls lägren sommartid. För den som vill ta med barn och partner finns det även en del familjeläger. Brukshundklubben och Svenska Blå Stjärnan brukar ordna vuxenläger. På hundvänliga campingar, till exempel Sudersand på Gotland och Eriks-öre på Öland hålls också läger. Det finns också en del mindre läger-arrangörer runtom i landet, på webbsidan www.hundlager.se hittar du en många av dem.

9. Campa hundvänligt
Det finns gott om campingar som riktat in sig särskilt på gäster med hund. Några av dem ordnar även hundaktiviteter och kurser under säsong, till exempel Eriksöre på Öland och Södra Näs utanför Varberg. Garanterat hund- och hundägartätt.

 

 

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Så blir du värdefull i hundens ögon

Våra experter

Det kan vara brottsligt att inte ha koll på flexikopplet

Tävla och vinn

Var med och tävla