Sätt lite guldkant på vardagen!

Gör vardagen lite roligare, picknick kan du ha alla årstider! Foto Getty Images

Sätt lite guldkant på vardagen!

Känns promenaderna oinspirerande, hunden uttråkad och vardagen generellt grå och trist? Sådana dagar har vi alla, här får du tips som piggar upp både dig och hunden!

Vad som är vardag för en person kanske är fest för en annan, så vad du och din hund behöver för att förgylla tillvaron när den känns grå och trist är förstås väldigt individuellt. Men här får du ett gäng idéer på vad som kanske kan göra vintergrå dagar lite ljusare.

  1. Välj nya promenadstråk. Ofta går vi samma slinga av gammal vana, men att upptäcka nya platser är stimulerande för både oss och hunden. Hunden får massor av nya doftintryck bara du ändrar stråket lite grann. Kanske kan hunden till och med få välja själv? Det kan bli ett riktigt äventyr!
  2. Låt hunden springa fritt. Alla hundar klarar inte att komma på inkallning och då kan de förstås inte släppas lösa hur som helst. Men att få springa okopplad ibland är både härligt och viktigt, så leta upp en inhägnad plats eller en hundrastgård och låt tassarna få vingar.
  3. Ta sällskap på promenaden. Antingen av en kul hundkompis eller en människodito, eller båda. Trevligt sällskap ger energi och nya perspektiv på det mesta. Att träffa artfränder som hunden trivs tillsammans med berikar verkligen vardagen.
  4. Ha picknick. Det kan man ha alla årstider. Stoppa ned något att sitta på, en kaffetermos, ett par mackor och något för hunden att tugga på i en ryggsäck och ge er ut. Krångligare än så behöver det inte vara.  Många fler tips på hur du gör vardagen lite roligare för både dig och hunden hittar du i tidningen Härliga Hund nr 1 2018 som utkom den 28/12.

Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven