8 tips för lek

"Nu såg du mig inte - eller hur!" Strunta i plikterna en stund och gå ut och lek en stund istället. Foto Getty images.

8 tips för lek

Nyårsdagen kan vara alldeles ljuvlig med hela familjen hemma. Passa på att hitta på lite kul lekar med vovven – dessa är lätta att göra och kräver i stort sett ingen förberedelse. Bara att sätta igång alltså!

1. NY INPUT. Skippa din vanliga promenadrunda och ta en annan väg i stället. Brukar du gå i skogen, varför inte ta en sväng på stan så att din hund får se lite nya miljöer?

2. ÖVERRASKA. Lägg något oväntat i din hunds matskål, som äppelbitar utan kärnor, en morot eller ett vitkålsblad som din hund får undersöka.

3. HINDERBANA. Fixa en bana med  olika hinder i trädgården. Bygg enkla plattformar, lägg ut stenar att balansera på och stockar att hoppa över, fixa en tunnel att krypa genom, med mera.

4. KURRAGÖMMA. Be hunden vänta (om den kan det) eller be någon hålla den. Spring och göm dig. Hundar älskar att leta efter sin husse eller matte.

5. GODISGÖMMA. Fyll ett gammalt ihåligt märgben med leverpastej. Göm benet och låt hunden använda sin nos för att hitta det.

6. PLOCKMAT. Släng ut dagens portion med torrfoder på gräsmattan eller golvet i stället för att lägga den i matskålen. Så får hunden jobba lite för maten.

7. TERRIERSOCKA. Fyll en gammal strumpa med kottar. Knyt ihop och låt din hund tugga, slita och dra. Speciellt terrier brukar älska det knastrande ljudet.

8. SPELA SPEL. Investera i ett aktivitetsspel. En hemmagjord utmaning är att fylla en petflaska med torrfoder, hunden håller sig sysselsatt en bra stund med att slänga runt flaskan för att få ut godbitarna.

Här får du lite fler aktiveringstips: 

Gör ett klassiskt godisträd

 

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven