Maximus – årets djurhjälte

Årets djurhjälte: Den sjuårige staffordshire bullterrier Maximus. Foto: Carolina Byrmo/Aftonbladet

Maximus – årets djurhjälte

Ikväll, den 11 december klockan 20:00 sänds Svenska Hjältar-galan på Aftonbladet och i TV4. Och Årets djurhjälte är Maximus.

Trettonhelgen år 2017 var rysligt kall. Termometern visade 16 minusgrader. Christian Raimondi är ute på kvällspromenaden med sin sjuårige staffordshire bullterrier Maximus vid ortens idrottsplats.

Christian släpper Maximus lös för att han ska kunna springa sig varm. Maximus sätter iväg direkt – men åt ett helt annat håll än det vanliga. Rätt in i mörkret på idrottsplatsen.

– Han tittar bakåt någon gång och ser att jag är med, men sedan pinnar han vidare. Han drar vidare in i ett skogsbryn. Där hittar vi Moa som ligger helt ensam i snön och är extremt dåligt klädd, kraftigt nedfrusen och kraftigt berusad. Jag förstår att det är en ungdomsfylla som har gått snett. Jag börjar förstå att hon blivit lämnad av sina kamrater, berättar Christian för Aftonbladet.

Kroppstemperatur på 34 grader

Christian sätter på Moa sin mössa och vantar och försöker värma henne samtidigt som han larmar SOS.

– Maximus förstår att hon mår väldigt dåligt och vill ju också vara med och hjälpa. Han puffar och pussar på henne och försöker få henna att vakna och bli sig själv.

Christian bär Moa till idrottsplatsens infart där ambulansen är på plats. Det hela slutar väl, men kunde om inte Maximus på något vis hittat Moa, slutat väldigt illa, när Moa kommer in till Maria ungdom är hennes kroppstemperatur 34 grader.

Hur känns det inför galan?

– Jag är oerhört stolt och glad över det Maximus har gjort och tycker att det är stort och fint att hans insats blev uppmärksammad, säger Christian Raimondi.

– Han är en otroligt karismatisk och positiv hund som har räddat Moa – och hon mår bra i dag. Moa och hennes familj tackar honom lika mycket.

Årets Djurhjälte: Maximus

Maximus är en djurhjälte för att han envist följde sin instinkt då han fick vittring på tonåringen Moa, som låg medvetslös i snön. Tack vare Maximus och hans husse Christian lever Moa i dag.

Vill du läsa hela historien om Maximus räddningsinsats för Moa? Klicka här.

Källa: Aftonbladet


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Mutor och rädsla

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Vill du bli en stjärna på rallylydnad?