Julkalendern 7 december

Julkalendern 7 december

Allt du behöver göra för att vara med i tävlingen är att svara rätt på dagens fråga/eller uppgift. Ofta kan du hitta svaret någonstans på i det senaste numret av tidningen Härliga hund eller på vår webb. Vinnarna presenteras veckovis på vår webb. Vi delar ut en vinst per dag.

Dagens fråga den 7 december:

I december utsåg Svenska Brukshundklubben och Svenska Kennelklubben Årets sociala tjänstehund. Det var två hundar som vann, och juryns motivering lät så här:

”Bella och Wilma, arbetar tillsammans med sin matte, Malin Brandt, inom Ekerö kommun med ”Hundpatrullen” som är en LSS-verksamhet, Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.

Hundarna får priset för att de bidrar till att unga vuxna får en meningsfull vardag. Genom hundarnas arbete tränas självkänsla och socialt samspel genom olika spel, räkneövningar, bokstäver, koordination och även hundträning och omvårdnad. Dessutom gör Hundpatrullen besök på olika äldreboenden med Bella och Wilma och föreläser om verksamheten med information och inspiration till andra kommuner.”

Frågan är: Vilken ras är Bella och Wilma?

Skicka in ditt svar till:

tavling@harligahund.se

VIKTIGT! Glöm inte att uppge namn, adress och telefon så att vi kan kontakta dig om du är en av vinnarna.


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven