DEL 2: Harry, Marie och Klas

DEL 2: Harry, Marie och Klas

I förra veckans blogg handlade det om Harry. Harry som var den lydigaste vovven på hela Årstafältet. Som kunde gå fot som en drillad militär. Men en dag träffar älskade matte Marie en kille som heter Klas – och ingenting blir som förut. En sak är säker i alla fall – Harry gillar inte Klas!

Harry har fått nya aktiveringsleksaker. I gummi och hårdplast med hål i, inget Nina-brädspel som han och matte kan spela ihop. Nej ”självständiga lekar” hoppas hon på, så hon att kan titta på Game of Thrones och äta nybakta scones med Klaaas. I SOFFAN! Klas som har börjat tappa saker hemma hos Harry och Marie, typ sin tandborste. Saker som Harry gärna aktiverar sig med genom att flisa sönder. Det är faktiskt inte så lätt att se skillnad på en Kong och seglarskor. Utöver det är vår kära Harry inte så road av självständiga lekar. Det verkar Klas och Marie vara.

Bara tråkiga tuggben

Därför har Harry även fått nya ben. Inte att gå med, även om hans är korta funkar de fint. Nej tuggben. Inte riktiga med kött och blod, TYVÄRR, för matte har läst en skit dålig artikel om att de kan vara farliga, skit dålig artikel. Så han har fått stora kex istället, hårda, stora. De smakar låtsas-kyckling, säkert från staterna, plast men ändå inte. Han får många kex på kvällen när de låser in sig i sovrummet. Harry får vara i sovrummet, men inte när de låser in sig. Första gången bankade han sitt äggformade huvud i dörren tills alla blev vildsinta. Sen slutade de bry sig om bankande. Så nu skriker Harry istället, högre än Marie. Om han inte får kexen.

Basset med röst som Sean Connery

Harry har också fått en tillsägelse. Han har aldrig fått en sådan tidigare så lite glad är han över den. Det kan ha varit grannhundens fel, basseten ni vet, han med Sean Connery rösten. Han sa nämligen (i Sean Connery röst) ”Vägra komma i andra hand min vän, vägra. Karlar kommer och går, men vi hundar, vi består” typ nått i den stilen sa han. Och Harry gjorde en egen spinn på det en kväll när Klas satt närmst igen, för då fick Harry faktiskt nog.

Så nog att när Marie gick ut i köket för att hämta marmelad tog Harry sats (vilket bullterriers är skit bra på) och kastade sig upp i soffan genom scones och stinkande te som flög iväg. Sen kraschlandade han på Klas som skrek och då skrek Harry tillbaks, rakt i ögat på Klas fast utan tänder och då vrålade Klas ”Fy, fy, fyyyy!!” och hötte ett finger jätte, jätte nära Harrys mun, på tänderna så nära. Och det är faktiskt en oerhört stor skillnad på att bli biten och att göra sig illa på någons tänder. OERHÖRT stor skillnad. Men det var bara basseten och Harry som såg det så. Marie och Klas gormade och gav honom tillsägelser och sen låste de in sig och skrek.

Ickehundmänniska

Hata är ett starkt ord så Harry hatar verkligen inte Klas. Han avskyr honom bara. Men det är faktiskt inte så att Marie blivit helt dum i huvudet av förälskelsebubblet, snurret och pirret och glömt bort sin bowlingklots-lika hund, inte helt. De går fortfarande långa promenader i skogen utan Klas och de tränar fortfarande på fält och ibland utanför biblioteket. Än så länge köper hon lever till honom på fredagar, den som inte är från Amerika. Och hon älskar honom. Jätte mycket älskar hon sin tossiga Harry. Men sen verkar hon också ha börjat älska Klas lite. Och det är mest det där sista som gör att Harry morrar åt folk i seglarskor nuförtiden, mest det sista och lite för att Klas är en prusk (en prusk är en ickehundmänniska som ibland hötter med fingrar åt hundar).

Pudel med grym frissa

Nej, Marie har inte försummat Harry. Men prusken har heller inte lärt sig älska hunden. Han måste nog ta och göra det snart om det här inte ska sluta riktigt illa, typ som i Game of Thrones… alla dör.

Ni kanske undrar vad som hände med pudel-tiken som bor bakom Ica. Vi kommer till henne, kanske nästa gång. Men en sak ska ni veta, hon har varit hos en grymt bra H-märkt hundfrissa så hon har puffar på ställen Harry bara kunnat drömma om tidigare. Så rätt ofta funderar han på att låsa in sig med pudeln och skrika och sånt.

 

Peace out/

Carro, Krutor och Koi


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven