Vad jag önskat att jag vetat när jag skaffade min första valp!

Det är spännande att bli valpägare för första gången! Kommer du ihåg hur det var och vad önskar du att du vetat då?

Vad jag önskat att jag vetat när jag skaffade min första valp!

När man står där med sin allra första hundvalp är det många tankar och känslor som far genom kroppen. Man vill ju göra rätt så att hundlivet blir så där underbart och härligt som man drömt om! Men det finns många olika skolor och åsikter om hur man ska göra när man uppfostrar, hanterar och umgås med sin hund. Många är ivriga att dela med sig av goda råd – mer eller mindre lyckade, en del kanske till och med helt förkastliga.  Men ett som är säkert är att de sällan är grundade i precis hur DU och DIN VALP fungerar. För alla är vi ju individer.

Det kommer också hela tiden ny forskning, nya träningsmetoder och så vidare som ska hjälpa oss att förstå hundarna bättre så vi kan få det där fina samspelet vi strävar efter. Och i Härliga Hund håller vi oss förstås uppdaterade. Många träningsmetoder som var vanliga för 10-20 år sedan tar i princip alla seriösa hundkännare bestämt avstånd från idag.

Förhoppningsvis blir vi också klokare med åren och genom de erfarenheter som hundar vi ägt eller mött ger oss. Vad önskar DU att du hade vetat eller gjort när du fick din första valp? Önskar du att du varit mer noga med ensamhetsträningen, planerat bättre för backup om du skulle bli sjuk, läst på mer om din ras eller kanske är ditt råd att ta hundträningen och uppfostran med mycket humor? Dela med dig på vår Facebooksida Härliga Hund av dina bästa allmänna råd (inga specifika träningsråd, det är inte det vi är ute efter här) till våra nyblivna valpägare! Och du som är nybliven valpägare – välj de råd som passar dig, din valp, och ert hundliv!  Det finns många sanningar!


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven