Agria djurförsäkring, veterinär, frisk hund, sund hund,

Det blir alltfler hundar och katter i Sverige. och de blir allt friskare och lever allt längre!

Allt fler hundar i Sverige

Antalet hundar och katter i Sverige fortsätter att öka och det finns enligt en färsk Novusundersökning cirka 881 000 hundar och 1 441 000 katter i landet. Undersökningen visar att 1 hushåll av 7 har hund och att våra hundar och katter blir allt äldre.

Svenska Kennelklubben, SKK, har tillsammans med Agria Djurförsäkring och djurmatsföretaget Royal Canin låtit undersökningsföretaget Novus ställa frågor kring sällskapsdjur till närmare 4 500 svenskar. Enligt undersökningen har 34 procent av hushållen sällskapsdjur. Allra vanligast är att ha en katt, som finns i 20 procent av hushållen, medan det finns hundar i 15 procent av hushållen.

–  9 av 10 hundar och knappt hälften av katterna har en veterinärvårdsförsäkring, vilket är unikt – inget annat land i världen har så många försäkrade hundar och katter. Antalet försäkrade djur i kombination med förbättrad veterinärvård gör att fler hundar och katter kan leva ett längre och friskare liv, säger Patrik Olsson, affärsområdeschef sällskapsdjur hos Agria Djurförsäkring.

De svenska hundarna och katterna blir inte bara fler utan också allt äldre. Liknande undersökningar har gjorts tidigare och trenden är tydlig sedan 1998. Orsakerna tros vara flera. Antalet försäkrade djur i kombination med förbättrad veterinärvård gör att fler hundar och katter kan leva ett längre och friskare liv.


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven