Tre säkra tecken på att din hund äter rätt

Tre säkra tecken på att din hund äter rätt

Detta inlägg är en annons från Purina.

Hur vet du att din hund får i sig tillräckligt med näring i maten? Det finns tydliga tecken du kan hålla utkik efter. Här är tre saker som tyder på att din fyrfota vän får maten den behöver och ett par tips att utgå ifrån när du väljer mat.

Innehållet i hundmat är viktigt. Men det är lika viktigt vad hunden får ut av den. Näring är a och o när det kommer till mat, såväl för människor som för djur.

Om du vill veta om din hund får tillräckligt mycket med näring finns det tre enkla saker att titta efter:

1. En fin päls säger mer än tusen ord
Hur pälsen ser ut på en hund kan säga mycket om hur den mår. Är pälsen fin, mjuk och glansig är det ofta också ett tecken på att hunden mår bra. Har pälsen genomgått en del förändringar på sistone? Det kan bero på en rad olika faktorer, exempelvis allergi. Men det kan också vara ett tecken på att din hund inte får näringen den behöver.

2. En frisk hund är en energisk hund
Om hunden är glad, aktiv och har energi nog att ta promenader så är det givetvis tecken på att allting står rätt till. Energinivån är tätt sammankopplad med maten som hunden får. Är hunden slö och orkeslös? Har den magrat? Ja, det skulle såklart kunna bero på att maten inte passar din hund eller att något annat inte står rätt till. Likaså kan för mycket mat få hunden att bli överviktig och slö. Därför är det viktig att hunden får rätt mängd energi från protein, kolhydrater och fett.

3. En glad mage är en bra mage
Hundens avföring är den bästa indikatorn på hur bra maten är för hunden. En fast och lättplockad avföring är ett bra tecken på att allting är som det ska och att hunden kan tillgodogöra sig maten. Lös avföring visar däremot att någonting inte står helt rätt till och att det kan vara läge att se över vad hunden äter.

Hur väljer man rätt sorts hundmat?
Om du vill försäkra dig om att maten din hund får är näringsrik bör du inte stirra dig blind på innehållsförteckningen. Mest näring vinner nämligen inte alltid. Det viktiga att ta hänsyn till är nämligen hur mycket näring hunden faktiskt kan tillgodogöra sig – och då finns det saker som är viktigare än andra.

Det är bara när hunden enkelt kan bryta ner maten som den verkligen kan tillgodogöra sig näringen. Därför gäller det att maten är såväl lättsmält som näringsrik.

Det var exempelvis två av de viktigaste punkterna Purina utgick ifrån när de tog fram recepten till Beyond, en hundmat gjord helt på högkvalitativa och naturliga ingredienser.

Att produkten skulle ha hög kvalité och spårbara ingredienser lade de även stor vikt vid. Och det är bara genom regelbundna tester, kontroller och att man känner till varornas ursprung som man verkligen kan hålla vad man lovar.

Lättsmälthet och näringsrikhet i all ära, men i slutändan är det en sak som är viktigare än andra – smaken. Beyond togs exempelvis fram i tätt samarbete med nutritionister för att vara lika god som den är näringsrik.

Konsistens och storlek på maten är lika viktigt för hundar som det är för människor. Men maten måste ju vara aptitlig också. Hundmat kan ha all näring i världen. Men det spelar inte så stor roll om din hund inte vill äta det.

 

Detta inlägg är en annons från Purina.


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Mutor och rädsla

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Vill du bli en stjärna på rallylydnad?