Ikea lanserar serie för husdjur

Serien Lurvig av Ikea lanseras i Japan, Frankrike, Kanada, USA och Portugal i början av oktober.

Ikea lanserar serie för husdjur

Att våra husdjur är familjemedlemmar är ju ingen hemlighet för oss hundägare. Nu har även Ikea tagit fasta på detta och tagit fram ett nytt sortiment för våra husdjur. Men än finns det inte i Sverige.

Serien heter LURVIG men kommer (än så länge?)  inte finnas att köpa i Sverige. Samlingen lanserades i fem länder, Japan, Frankrike, Kanada, USA och Portugal i början av oktober.

Utformad av husdjursvänliga designers med stöd från utbildade veterinärer täcker sortimentet det mesta katter och hundar kan behöva, inklusive sängar, kuddar, koppel, skålar och mycket mer.

Härliga Hund frågade Ikea varför serien inte lanseras i Sverige.

– Visst är det häftigt att det finns en kollektion med möbler för djur! Vi på Ikea har årligen flera olika kollektioner, där vissa enbart säljs i ett fåtal länder. Detta är varken ovanligt eller konstigt, svarar Jakob Homlström på Ikea. I väldigt många fall så är vi i Sverige ett av länderna som väljs ut för kollektionerna, men i detta fall har några andra länder valts ut, bland annat USA. Lurvig, som djurkollektionen heter, är ett test som kommer att utvärderas i länderna där de just nu säljs. Om allt går bra, är det sannolikt att produkterna även kommer dyka upp här i Sverige. Men om och när vet vi tyvärr inte idag.

https---blueprint-api-production.s3.amazonaws.com-uploads-card-image-616826-efa51234-c8fd-4492-8f26-69638605c011

LURVIG  hundsäng.

0524402_PE644314_S3

LURVIG aktiveringsleksak för hundar.

0524168_PE644176_S3

LURVIG kudde för hundar.


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven