Med hund mitt i stan!

I Gamla stan startade man ett hundnätverk för att hitta på roliga hundgrejer tillsammans. Här träffas kompisarna Skorpan och Torsten.

Med hund mitt i stan!

Gamla stan är ett av Sveriges absolut mest hundtäta områden. Men hur lever man med hund mitt i stan? Vi har pratat med René Wiltoft Möller, som bort i Gamla stan i Stockholm.

Att bo med hund i Gamla stan funkar det?

För oss funkar det jättebra. På kvällarna när turisterna har gått till sina hotellrum, så är det ofta hundträff i några av gränderna. Hundarna får leka med varandra och det finns ingen risk för att de blir överkörda av bilar. Ingen biltrafik är tillåten i Gamla stan mellan klockan 23.00-06.00.

Med tanke på att det finns så många hundar, och att vi varje dag när vi går ut med vår hund Torsten, träffar så många trevliga båda hundar och hundägare, så beslutade vi att bjuda in till ett nätverksmöte för hundägare i Gamla stan.

Ni startade ett nätverk – berätta om det?

Målet var att vi skulle bilda ett löst nätverk som i första hand skulle ha kontakt med varandra, via en facebookgrupp, och att vi skulle kunna skapa olika typer av aktiviteter för hundarna och hundägarna.

Vi skapade gruppen på facebook och skickade ut inbjudningar via gruppen och via mun till mun på gatan. Det kom drygt 30 personer, utan hundar, till första mötet. Hundarna kommer att träffas vid andra tillfällen.

Vad ska ni göra tillsammans i nätverket?

Fantasi kring vad vi skulle kunna göra inom nätverket, var det ingen brist på. Tipsa om restauranger i närområdet, där hundar är välkomna. Veterinärtips. Hemma-hos-hund-party med olika föreläsningar kring hundar och hundarnas hälsa, snabbt lägga ut om nytt råttgift sprides ut i gränderna eller blida en grupp som ville arbeta för att få till stånd en hundrastgård i Gamla stan.För ett år sen hade vi en ny träff med 29 hundar, ungefär 45 procent av de hundar som idag ingår i nätverket och 32 människor. Vi hade en klappjakt för hundarna på Gåstorget i Gamla stan.

Idag är vi idag drygt 70 personer och lika många hundar som ingår i nätverket.

Läs mer i bloggen: http://mobil.blogg.dn.se/…/2016/11/20/gastorget-blev-hundt…/

 

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven