Sätt sprätt på hundpromenaden

Sätt sprätt på hundpromenaden

Att göra promenaderna roligare för hunden kräver inte nödvändigtvis mer tid – det räcker med lite fantasi. Här får du fem enkla tips.

Går hundpromenaderna alltid längs samma stråk, vid samma tid och i samma varv? Lätt hänt när vardagens fullspäckade schema ska hinnas med, men inte så inspirerande – vare sig för dig eller din hund.
Det går att med små medel göra promenaderna roligare och mer stimulerande. Här är några tips:
1. Träna Vänta lite här och var. Sätt hunden på en sten, ett brunnslock eller på en bänk och be den vänta tills du säger Kom och belönar.
2. Låt hunden tänka till med hjälp av ett stängsel och en öppen grind. Sätt hunden vid stängslet, släng över en godisbit och låt hunden lista ut att den måste springa bort till de öppna grinden för att komma över på andra sidan och hämta godiset.
3. Ta med något riktigt gott som din hund gillar, till exempel ett märgben. Be hunden vänta (eller bind fast den), gå iväg en liten bit och göm benet i en grenklyka en bit upp. Att leta högre upp är lite svårare än på marken, bra hjärngympa för hunden.
4. Träna balansgång på en stock eller liknande.
5. När du inte hinner något annat: Överraska hunden genom att plötsligt gå bort från den vanliga vägen och in i skogen. Eller ta er vanliga promenad i motsatt varv.


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven