Över 440 flatcoated retrivers tävlade på Flatmästerskap på Gålö

Det stora rasmästerskapet Flatmästerskapet på Gålö lockade hela 440 hundar till start.

Över 440 flatcoated retrivers tävlade på Flatmästerskap på Gålö

Förra helgen, den 12-13 Augusti anordnades Flatmästerskapet 2017 vid Gålö Havsbad av Flatcoated Retriever klubbens Östra sektion. Nära 500 hundar var anmälda  och över 440 hundar kom till start i fem olika klasser, från Unghundsklass till Veteranklass.

Flatmästerskapet är ett av Sveriges största – kanske det allra största (?) –  rasmästerskap och en så kallad Working Test. Testet består av fem olika stationer i varje klass där hunden får apportera en eller två apport (s.k dummy). Svårigheter anpassas till klassen och kan vara allt från en dold markering till dirigering (dold apport), till kast med störning, byte av terräng osv.

Stämningen var härlig och våra femton erfarna och proffsiga domare gjorde en fantastisk insats med tanke på antalet ekipage de fick döma. På varje station fanns det en engagerad och glad stationsvärd som förklarade upplägget till de startande samt entusiastiska funktionärer som gjorde upplägget möjligt.

Förutom tävlingarna fick deltagarna möjlighet att lyssna på Mikael Lindnord och hans gripande berättelse om hur han blev husse till Arthur och på söndagen ordnades även Arthur Charity Run till förmån för gatuhundar i Ecuador.

FM anordnas varje år av olika sektioner inom  FRK (Flatcoated Retriever klubben) över hela Sverige. Årets arrangemang löpte smidigt och blev en succé trots lite otur med vädret på söndag morgon. Det fanns många sponsorer på plats, som hade bidragit med en stor mängd priser, och Härliga Hund fanns med i goodiebagen till alla tävlande.

Vi, flatcoated retrievers fantaster, är så glada att få förmånen att uppleva denna underbara gemenskap!

Mer info och fler bilder hittar du på Gruppen Flatmästerskapet på Facebook.

 

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Så blir du värdefull i hundens ögon

Våra experter

Det kan vara brottsligt att inte ha koll på flexikopplet

Tävla och vinn

Var med och tävla