Vem lägger upp mest bilder på sitt husdjur?  

Scooby-Doo är favoriten på teve. Men för många mammor och pappor lägger gärna upp bilder på sitt eget husdjur på sociala medier.

Vem lägger upp mest bilder på sitt husdjur?  

En ny svensk studie från barnkanalen Boomerang indikerar att pappor är mer benägna än mammor att fota och filma sina husdjur för snabba likes på sociala medier.

Hela 84 procent av barnen och 90 procent av föräldrarna i studien utförd för barnkanalen Boomerangs räkning uppgav att de tar bilder eller videoklipp av sina husdjur minst en gång i veckan. Den som är flitigast av alla att dokumentera sitt husdjurs liv av alla är pappan. 52 procent av män jämfört med 43 procent av kvinnor tar foton/video av sina husdjur minst fyra gånger i veckan.

Husdjur viktigt för familjen

Studien utfördes på 500 svenska barn samt 500 svenska föräldrar och är beställd av Boomerang/Turner Broadcasting och utförd av Opinion Matters 2017.

Barnkanalen Boomerang, som är hem till tecknade djurfavoriter så som Tom och Jerry och Scooby-Doo, släppte studien i samband med sitt initiativ Veckans husdjur, där barn kan ladda upp foton/videor av sina husdjur för att vinna en plats i rampljuset på teve åt husdjuren.

Scooby-Doo är favorit

Då drygt hälften av föräldrarna uppger skratt och glädje bland de främsta anledningarna till att låta sina barn titta på djurrelaterade program (50,50 procent), kommer det kanske inte som någon överraskning att Scooby-Doo rankas som favoritkaraktären, både bland barn och föräldrar.


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Hundars välfärd kan se väldigt olika ut

Våra experter

Kan jag smitta hunden med min förkylning?

Tävla och vinn

Vill du bli en stjärna på rallylydnad?