Hur långt kan vi gå inom hundsjukvården?

Världens bästa Veterinär sänds just nu på Svt.

Hur långt kan vi gå inom hundsjukvården?

Just nu sänder SVT den populära serien ”Världens bästa veterinär” på vardagskvällar. Här får hundar tassproteser, felväxta ben rätas ut med avancerad kirurgi och de mest osannolika nervskador lagas. Det är ett fantastiskt program, men det finns de som tycker att det är FÖR fantastiskt.

Serien är en realityserie där man besöker den irländske veterinären Noel Fitzpatrick på hans avancerade klinik där han tar sig an mycket komplicerade fall som kräver hans specialkunskap i framför allt ortopedi och neurokirurgi. Hit kommer hundar, katter och andra smådjur från hela Storbritannien, djur som ofta varit utdömda av andra veterinärer men med ägare som vill göra allt för att ge dem en sista chans.

Noel känns verkligen som världens bästa veterinär, han är både inkännande, empatisk och framför allt – otroligt kreativ och skicklig. Här får hundar tassproteser, brutna ryggar lagas och hundar med de mest osannolika nervskador – eller medfödda defekter – får ett nytt liv.

Serien är både gripande och fascinerande – och ibland sorglig för ibland lyckas det inte –  och som hundägare är det lätt att sätta sig in i djurägarens känslor.  Och nog är de flesta av oss beredda att göra mycket för att våra hundar ska må bra, men det finns också de som ifrågasätter detta som förstås kostar enorma summor. Vissa anser att det är ett hån mot de människor som inte har samma möjlighet och en del ifrågasätter om djuren verkligen mår bra efteråt, särskilt om det är lång konvalescens…

Vad tycker/tror du? Är det självklart att våra hundar ska ha möjlighet till avancerade vård? Hur skulle du själv göra om du var i samma situation som någon av ägarna som visas i programmet?     

Har du inte sett programmet finns tidigare avsnitt på SvtPlay, sändningstid nu i augusti, vardagskvällar kl 19.00 i Svt1.


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Så blir du värdefull i hundens ögon

Våra experter

Det kan vara brottsligt att inte ha koll på flexikopplet

Tävla och vinn

Var med och tävla