Lär hunden gå fint vid barnvagnen

Börja barnvagnsträningen i tid så blir de trevligare för både dig och hunden.

Lär hunden gå fint vid barnvagnen

Är det en bebis på väg in i familjen? Passa på att öka dosen följsamhetsträning med hunden i tid. Det är nu, innan småbarnen tar all tid, du kan befästa viljan att lyssna och följa hos hunden. Att lära hunden att gå fint bredvid barnvagnen är en bra idé för trevliga promenader i framtiden.  

När barnen kommer finns ofta inte lika mycket tid till lydnadsträning, så om hunden redan är följsam blir promenaderna betydligt trevligare, och det blir roligare att ta med hunden.

– Lägg en ordentlig grund. Finns den så finns hundens lust att lära mer, lust att lyssna. Då blir träningen med barnvagnen mycket enklare, säger Härliga Hunds hundcoach Johan Andersson.

– Gör inte barnvagnen till en plötslig överraskning för hunden. Skaffa vagnen i tid och torrträna, öva med hunden utan bebis i vagnen.

-På ett sätt är det samma sak för hunden att gå fint bredvid sin ägare, med eller utan barnvagn. På ett annat sätt är det en helt ny situation, så visst behöver man träna en del. Det måste ju fungera, annars blir promenaderna jobbiga för alla och det kan sluta med att hundens promenader blir allt kortare, säger Johan Andersson.

Att börja träna hunden med barnvagn utan barnet i är en god idé, då kan du använda både barnvagn och din egen kropp för att styra och stoppa hunden. Att se till att hunden inte är alltför sprallig när det är dags för bebispromenad utan aktivera den innan kan också vara ett sätt att få barnvagnspromenaderna lugnare.

Rent praktiskt hur du kan ”torrträna” med barnvagn samt fler goda råd om hur du får hunden att gå fint bredvid barnvagnen hittar du i senaste numret av Härliga Hund, nummer 8, som kom ut den 25 juli.  


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Så blir du värdefull i hundens ögon

Våra experter

Det kan vara brottsligt att inte ha koll på flexikopplet

Tävla och vinn

Var med och tävla