Natalie Johansson, 16 år – först ut i vår serie ”Ung med hund”.

Natalie Johansson, 16 år, från Malung med sina hundar Trudy och Nessie.

Natalie Johansson, 16 år – först ut i vår serie ”Ung med hund”.

Natalie Johansson är 16 år gammal och bor i Malung. Hon har två egna hundar, beaglen Trudy och en irish soft coated wheaten terrier, Nessie som hon tränar och tävlar med i bland annat agility och i utställningsringen. Vill du som är ung också berätta om ditt hundliv? Mejla till oss på redaktionen!

 Jag och mina hundar tränar och tävlar inom de flesta hundsporter. De är väldigt olika som hundar och liksom människor har de styrkor och svagheter. Därför satsar jag på olika sporter med dem. Den unga beaglen Trudy, 15 månader,  tränar jag mycket lydnad med, målet är att kunna starta i den första klassen redan i år. Men vi tränar också en hel del agility och självklart mycket junior handling eftersom det är den sporten jag är mest framgångsrik inom. Nessie, som är fyra år,  älskar att hålla på med agility och lydnad. Men det som slår allt annat är definitivt att få springa lös i skogen!

Jag och andra ungdomar i närheten tränar allt som oftast på Västerdalarnas Hundungdom som delar lokal med Malung-Sälens brukshundsklubb. Sedan åker jag runt och tävlar på platser i hela Sverige, jag är lite överallt!

 Vad är det roligaste du gjort med din hund?

– Det roligaste jag har gjort var nog när jag vann Nordiska Mästerskapen i junior handling! Jag var endast 14 år gammal och det var verkligen otippat! Men jag måste också säga att nästan varje dag säger jag att ”Det här är nog det roligaste jag har gjort!” för att det finns alltid nya saker att prova och nya saker att lära sig. Men NM-vinsten är nog mitt stoltaste ögonblick.

Mer om Natalie och hennes hundar kan du läsa om i nya numret av Härliga Hund, nummer 8, som kom ut i butik den  25/7.

Vill du som är ung också vara med i tidningen och berätta om ditt hundliv? Mejla lite kort om dig själv till oss på red@harligahund.se


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Lilla Valpskolan del 8 – sista delen LAGAR OCH REGLER

Bloggar

Övning för hetlevrade hundmöten

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Fotografera ditt bästa sommarminne med vovven